Ügyfélköre védi a hummerest

A Hummer-szerelőként szakértővé vált osztrák rendőrgázolót nagyon hiányolják milliárdos ügyfelei, így a jogi eljárás során nem sajnálják tőle a pénzt – írja a Blikk. Ausztriában a befolyásos ismerősök már több ügyben tisztára mosták a férfit, aki a legnevesebb specialistának számított, s akihez mindig fordulhattak a forintban is több tízmilliót érő terepjárók tulajdonosai.

Mint kiderült, az a Hummer is, amellyel a férfi elgázolta Kenéz Imrét egy magas rangú osztrák katonatisztté volt. Az autót a katonatiszt már többször meg is próbálta visszaszerezni a magyar hatóságoktól, egyelőre sikertelenül.

A Blikk osztrák forrása szerint Ausztriában korábban több olyan erőszakos bűncselekményt is elkövetett a rendőrgázoló, amiért börtönbe zárhatták volna, de ügyfélkörének köszönhetően megúszta a dolgot.

A Hummer típusú terepjárókhoz ugyanis Thomas B.-nél jobban kevesen értenek. Ebből kifolyólag ügyfélköre újra a szerelőműhelyben szeretné látni, s ezért mindent meg is tesznek.Thomas B. feleségét a férfi őrizetbe vétele óta támogatják anyagilag, s a Blikk szerint ügyvédi számláját is fizetik.

Amikor a bizonyítási eljáráshoz szükség volt egy félmillió forintos alkatrészre, hogy a terepjárón modellezni tudják a történteket, a támogatók azonnal küldtek egy ilyen alkatrészt a hozzátartozón keresztül.

Az osztrák férfi társaival egy romániai túráról igyekezett hazafelé, amikor az őket igazoltató motoros rendőrök egyikét Thomas B. elgázolta. Kenéz Imre a kórházba szállítást követően, a mentőhelikopterben halt meg.

Szerző
Frissítve: 2014.05.26. 22:01

Álló kamionnak hajtott és szörnyethalt a teherautós

Torlódás miatt veszteglő kamionnak hajtott, és azonnal életét vesztette egy teherautó vezetője az M1-es autópályán - jelenti a HavariaPress.

Hétfőn délután az M1-es autópálya Győr felé vezető oldalán, a 67. kilométerszelvényben haladt egy kisteherautó vezetője, amikor észrevette, hogy - egy korábbi baleset miatt - torlódás van előtte az útpályán. A gépkocsit vezető tatai férfi már későn kezdte meg a fékezést, így a járműve belerohant az előtte veszteglő kamion hátuljába, ő maga pedig olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette. A helyszínelés és a műszaki mentés befejeztéig az érintett pályaszakasz forgalmában komoly fennakadásokra kell számítani; a baleset körülményeit a Tatabányai Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya vizsgálja.

Szerző

Szennyvízaknába dobta a kiskutyákat

Már holnap bíróság elé állhat állatkínzás vádjával az a férfi, aki a napokban négy kiskutyát dobott egy szennyvízaknába Vámospércsen - értesült a HavariaPress.

A Hajdú-Bihar megyei településen múlt csütörtökön telefonált egy szemtanú a rendőrségre azzal, hogy látott egy férfit, aki több élő kiskutyát is bedobott az udvarán lévő szennyvízelvezető aknába. A bejelentést követően a járőrök azonnal a helyszínre mentek, ahol kérdőre vonták az 55 éves férfit tettével kapcsolatban.

A férfi beismerte, hogy négy kóbor kutyát valóban bedobott az aknájába, mert nem akarta, hogy az ebek odaszokjanak az udvarára. A Vámospércsi Rendőrőrs állatkínzás megalapozott gyanúja miatt indított eljárást az eset kapcsán, és a férfi gyorsított eljárásban történő bíróság elé állítását javasolta az ügyészségnek. Az ügy tárgyalása várhatóan már holnap megkezdődhet a Debreceni Járásbíróságon.

Szerző