Holttestet találtak egy kigyulladt családi házban

Kigyulladt egy családi ház kedden Dunaharasztiban, a tűzoltók holttestet találtak az épületben - közölte a katasztrófavédelem.

A közlemény szerint a Károlyi Mihály utcában található házban egy berendezési tárgy izzott, a tüzet a tűzoltók eloltották, majd átszellőztették a füsttel telítődött épületet.
A házban holtan találtak egy embert, aki a mentők megállapítása szerint órákkal korábban halt meg.

Szerző

Tizenhétszer ütötte és rúgta meg a hajléktalant

 Egy hajléktalan halála és kifosztása miatt ítélt egy férfit és egy nőt hét, illetve négy év börtönbüntetésre első fokon a Szegedi Törvényszék.

A bíróság halált okozó testi sértés és kifosztás bűntettében, valamint készpénz-helyettesítő eszközzel való visszaélés és közokirattal visszaélés vétségében mondta ki bűnösnek az elsőrendű vádlott férfit. A nőt kifosztás bűntettének kísérlete, valamint halált okozó testi sértés bűntette miatt mint bűnsegédet marasztalta el a törvényszék. A vádlottak a büntetés kétharmadának letöltése után helyezhetők feltételesen szabadlábra.

A vádlottak 2012. július 12-én italoztak, majd másnap hajnalban hazafelé indultak, amikor meglátták a szegedi Kemes utcában egy padon részegen alvó férfit. A vádlottak elhatározták, hogy a védekezésre képtelen állapotban lévő sértettől elveszik értéktárgyait. A másodrendű vádlott nő kutakodni kezdett a sértett zsebeiben, míg figyelte, jön-e valaki. A sértett azonban fölébredt, ezért az elsőrendű vádlott bántalmazni kezdte. A szakértői vélemény szerint legalább tizenhétszer ütötte és rúgta meg.

Az ütlegelést a vádlott csak akkor hagyta abba, amikor a sértett magatehetetlen állapotba került. A vádlottak magára hagyták a kritikus állapotban lévő férfit. A sértett a szakszerű orvosi ellátás ellenére meghalt.

Az elsőrendű vádlott 2011 nyarán egy másik hasonló bűncselekményt is elkövetett, egy ugyancsak padon alvó embertől eltulajdonított egy nyakláncot és egy övtáskát a benne lévő okiratokkal és 100 ezer forint készpénzzel.
A vádlottak felmentésért, illetve enyhítésért fellebbezést jelentettek be, így a döntés nem jogerős.

Szerző

Milliókat csalt el egy banki dolgozó

Vádat emeltek egy kaposvári bank ügyintézője ellen, aki bankszámla-tulajdonosok jogosulatlanul megszerzett jelszavaival több mint 18 millió forintot utalt át a saját és a hozzátartozói számlájára - közölte a Somogy Megyei Főügyészség kedden az MTI-vel.

A közlemény szerint a vádlott egy kaposvári banknál pénzforgalmi ügyintézőként dolgozott, és munkakörénél fogva jogosult volt arra, hogy a bank adminisztrációs programjának használatával az ügyfelek számlájához internet banking szolgáltatást állítson be. Az ügyintéző a bankszámla-tulajdonosok tudta és belegyezése nélkül a szolgáltatást úgy állította be, hogy a rendszer használatához szükséges jelszó fogadásához a saját telefonszámát adta meg. Az így megszerzett jelszavak birtokában a három bankszámla-tulajdonos számlájáról összesen 18,3 millió forintot utalt át a saját és a hozzátartozói számlájára.

A Kaposvári Járási Ügyészség számítástechnikai rendszer és adatok elleni bűncselekmény folytatólagosan elkövetett jelentős kárt okozó bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat az ügyintéző ellen, végrehajtandó szabadságvesztés kiszabását indítványozva a bíróságnak. Az ügyben érintett bank kártalanította a bankszámla-tulajdonosokat.

Szerző