Berlusconi nem mond le

Silvio Berlusconi marad a Forza Italia élén függetlenül attól, hogy pártja alapítása óta nem kapott olyan kevés voksot, mint a vasárnapi EP választáson: mindössze 16,8 százalék voksolt rá. A volt miniszterelnök, akit jogerősen ítéltek börtönbüntetésre, ezért nemrégiben kezdte meg a szociális munkát egy idősek otthonában, azt közölte, nem gondol a visszalépésre. „Azt hittem, sikerül átlépnünk a húsz százalékot. Elkeserít az eredményünk” – ismerte el, de hozzátette, nem lesz változás a pártvezetés élén. Cáfolta azt is, hogy valamelyik gyermeke lenne a Forza Italia elnöke. Mint mondta, ő maga tesz meg mindent a párt újjáépítéséért.

Az olasz EP választás legnagyobb meglepetését a kormányzó Demokrata Párt keltette, amely minden közvéleménykutatásra rácáfolva 40 százalékot szerzett. Második helyen az euroszkeptikus Beppe Grillo-vezette Öt Csillag Mozgalom (M5S) végzett 21 százalékkal.

Szerző

DK: Orbán politikájáról Kerényi ürügyén

A Demokratikus Koalíció mindeddig nem szólalt meg Kerényi Imre botrányos kifakadása miatt. Őt ugyanis már régen nem tartjuk olyan személyiségnek, akinek kijelentései reflexióra méltóak- írja közleményében Niedermüller Péter. A DK alelnöke szerint a valaha kiváló színházművész jó ideje már csak olyasmivel képes fölhívni magára a figyelmet, amely a jóérzésű vagy jó ízlésű emberek egyöntetű viszolygását, jobb esetben szánakozását váltja ki.

A DK közleményében leszögezik: a botrány óta eltelt egy hét, és Kerényi még mindig miniszterelnöki megbízott. Hiába emeltek szót a kultúra jeles képviselői, köztük közismerten jobboldali érzelmű művészek, hiába határolódott el a Magyar Színházi Társaság, sem a miniszterelnök, sem a kormánypárt egyetlen, kultúra környékén lebzselő politikusa nem érezte szükségét, hogy jelét adja: tűrhetetlennek tartja Kerényi szavait. Egyedül a Fidesz időnként hasonló hangvételben twitterező európai képviselője ítélte el az egykori színigazgató kirohanását.

Mindez a DK szerint hibátlanul illeszkedik Orbán koncepciójába, az igénytelenség, a provincializmus és az alantas indulatok kihasználásának politikájába. Az egyetemek helyett a stadionokra költött pénz, a tankötelezettség korhatárának leszállítása, a náciknak átjátszott színház mind arról szól, hogy az elbutított, gondolkodástól elszoktatott, kisebbségeire ráuszított országot könnyebb megvezetni a szabad pálinkafőzéssel, a náci emlékművel és a rezsiblöffel.

Kerényi Imre az Orbán-rendszernek nem hibája, hanem lényege - írja közleményében Niedermüller Péter, a DK alelnöke.

Szerző

Szexet várt, nem hálapénzt a nőgyógyász

Egy fővárosi nőgyógyász szexet kért hálapénz helyett - írja a Blikk az RTL Klub Házon Kívül című műsorára hivatkozva. A műsor szerint az egy fővárosi kórházban dolgozó főorvos SMS-ben és cseten zaklatta pácienseit, hogy fizetés nélkül is megoldható a szülés. A riporternek a férfi páciensei számoltak be az esetről, egyikük egy várandós nő volt. "Szerette volna, ha meglátogatom, amikor ügyeletes. Később, amikor már babát vártam, azt akarta, hogy nála szüljek, ami nem került volna pénzbe, ha találkozgatnánk" - nyilatkozta.

Egy másik nő arról számolt be, hogy a nőgyógyász aberrált szexuális dolgokkal ostromolta, amelyekre ha nem reagált, akkor mindig megsértődött. Hiába kérte, hogy hagyja abba, nem állt le. A nő annyira kellemetlennek érezte a vele történteket, hogy még a családjával sem merte megosztani azt. A férfit végül egy harmadik nő buktatta le, aki cseten válaszolgatni kezdett az orvosnak, hogy kiderítse mibe kerülne a műtéte az orvos szabályai szerint. Arra a kérdésre, hogy hányszor kell majd "fizetnie", az orvos úgy felelt: "amíg nem mondom, hogy vége. Jössz, amikor szólok, de nem kérdezel, nincs kifogás, jössz egyből".

A nőgyógyászt megkereste a Házon kívül stábja, az orvos tagadott, de a lap szerint érdekes, hogy a szerinte alaptalan vádaktól nem lett dühös. A három nő eddig még nem tett feljelentést, mert félnek attól, hogy a főorvos ellen kellene vallaniuk.

Szerző