Nyolc fiatal nőt támadott meg

Elfogták a rendőrök M. Imrét, aki - a gyanú szerint - legalább nyolc nőt megtámadott az elmúlt hetekben Dunaharasztin. A HavariaPress úgy tudja, a sorozatrabló beismerő vallomast tett.

Csütörtökön délelőtt, dunaharaszti tartózkodási helyén fogták el a rendőrök a 48 éves budapesti férfit. M. Imre elfogása után beismerő vallomást tett.

Márciustól elfogásáig legalább nyolc alkalommal támadott meg Dunaharaszti területén fiatal nőket. A hajnali vagy az éjszakai órákban csapott le hazafelé tartó áldozataira. A nőket bántalmazta, majd elvette értékeiket.

A rablással gyanúsított férfit őrizetbe vették, s kezdeményezték előzetes letartóztatását.

Szerző

Eltűnt egy 98 éves asszony Budapesten

Publikálás dátuma
2019.03.26 16:01
Illusztráció
Fotó: Népszava/ Molnár Ádám
Vakarcs Gyuláné kedden tűnt el józsefvárosi otthonából, a rendőrség is keresi az idős nőt.
Fényképes körözést rendelt el a BRFK a 98 éves Vakarcs Gyuláné eltűnése miatt. Az asszony anélkül hagyta el VIII. kerületi tartózkodási helyét, hogy bárkinek szólt volna róla, hova megy – egyelőre a rendőrök sem találják, írja a police.hu.
Az idős nő 160 centiméter magas, vékony, rövid, ősz hajú, szeme barna. Eltűnésekor fekete cipőt, szürke nadrágot és kék mellényt viselt.
A Budapesti Rendőr-főkapitányság VIII. kerületi Rendőrkapitánysága kéri, hogy aki a kép alapján felismeri, tud hollétéről, akár névtelensége megőrzése mellett tegyen bejelentést az ingyenesen hívható 06-80-555-111 „Telefontanú” zöldszámán, a 107 vagy 112 központi segélyhívó számok valamelyikén.  

Tűz ütött ki a Szent István kórház alagsorában

Publikálás dátuma
2019.03.26 14:57
Illusztráció
Fotó: Népszava
Az épületet 18 betegnek és 16 kórházi dolgozónak kellett elhagynia.
Kisebb tűz keletkezett a budapesti Szent István kórház egyik épületének alagsorában kedden, az eset során senki nem sérült meg. Kisdi Máté, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője az MTI-nek azt mondta, egy IX. kerületi, Haller utcai egészségügyi intézmény alagsorában pár négyzetméteren nem használt tárgyak égtek, és mivel kismértékben füst jutott fel az emeletre, 18 betegnek és 16 kórházi dolgozónak el kellett hagynia az épületet. Egy dolgozó a fővárosi hivatásos tűzoltók kiérkezése előtt porral oltó készülékkel megkezdte a tűz oltását, amelyet a tűzoltók fejeztek be – mondta, hozzátéve, hogy a tűz keletkezésének okát még vizsgálják. Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) a honlapján azt írja: a fővárosi katasztrófavédelem doktorszolgálata megvizsgált két, az oltást megkezdő dolgozót. A tűzoltók az épület szellőztetésén dolgoznak.