Nyolc fiatal nőt támadott meg

Elfogták a rendőrök M. Imrét, aki - a gyanú szerint - legalább nyolc nőt megtámadott az elmúlt hetekben Dunaharasztin. A HavariaPress úgy tudja, a sorozatrabló beismerő vallomast tett.

Csütörtökön délelőtt, dunaharaszti tartózkodási helyén fogták el a rendőrök a 48 éves budapesti férfit. M. Imre elfogása után beismerő vallomást tett.

Márciustól elfogásáig legalább nyolc alkalommal támadott meg Dunaharaszti területén fiatal nőket. A hajnali vagy az éjszakai órákban csapott le hazafelé tartó áldozataira. A nőket bántalmazta, majd elvette értékeiket.

A rablással gyanúsított férfit őrizetbe vették, s kezdeményezték előzetes letartóztatását.

Szerző

Drogkereskedőket fogtak a hajdú-bihari rendőrök

Kábítószer-kereskedőket és -felhasználókat fogtak el a rendőrök Hajdúnánáson és Tiszalökön, a kereskedőket előzetes letartóztatásba helyezték.

Előbb S. Gábor 31 éves hajdúnánási lakos házában tartottak házkutatást a rendőrök. A fürdőszobában, a garázsban, a számítógépházban, a hifi-berendezésben és a szőnyeg alatt is kábítószergyanús növényi származékot, tablettákat és más anyagokat, valamint a kristály néven ismert, új pszichoaktív anyagnak minősülő szert találtak.

Az egyik szobából a kiadagoláshoz szükséges eszközöket, digitális mérleget, méretre vágott alufóliát is lefoglaltak. A nyomtatóban és a matrac alatt több hamis 500 forintos bankjegy volt, és találtak a hamisításhoz szükséges eszközöket is.
A rendőrök S. Gábort kábítószer-kereskedelem, valamint új pszichoaktív anyaggal visszaélés megalapozott gyanúja miatt vették őrizetbe - ismertette a szóvivő.

Az eljárás folytatásaként három helyi lakost fogtak el, akik S. Gábortól kábítószert vásároltak: a 23 éves G. Richárdot és a két fiatalkorú lányt előállították, a kábítószer-gyorsteszt mindhármuk esetében pozitív lett. Kábítószer birtoklás megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki őket. Mindhárman szabadlábon védekezhetnek.

A rendőrök házkutatást tartottak a hajdúnánási V. Krisztán lakásán is. Az adatok szerint a 27 éves férfi S. Gábortól többször vásárolt kábítószert és új pszichoaktív anyagot, amelyet továbbértékesített. V. Krisztiánt előállították, és a gyorsteszt az ő esetében is pozitív lett.

Az akció Tiszalökön folytatódott: a nyomozók otthonában fogták el a 21 éves B. Tamást, aki a gyanú szerint rendszeresen értékesített kábítószert S. Gábornak. A fiatal férfit a nyomozók kábítószer-kereskedelem megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki.
S. Gábort, V. Krisztiánt és B. Tamást a bíróság csütörtökön előzetes letartóztatásba helyezte.

Szerző

Egy év tíz hónapot kapott a rendőrökre támadó szerb férfi

Gyorsított eljárásban, jogerősen egy év tíz hónap, négy évre felfüggesztett börtönbüntetéssel sújtotta a Szegedi Járásbíróság azt a szerb férfit, aki Röszkénél az őt igazoltatni akaró rendőrökre támadt.

A bíróság hivatalos személy elleni erőszak bűntettében mondta ki bűnösnek a vádlottat, és a felfüggesztett szabadságvesztés kiszabása mellett négy évre kitiltotta Magyarország területéről.
Az ítélet szerint a férfi május 1-jén lépett magyar területre Röszke közelében, a zöldhatáron keresztül. Amikor a határrendészek egy gabonatáblában rátaláltak, menekülni kezdett. Az egyik rendőr több száz méter üldözés után utolérte és megpróbálta föltartóztatni. A vádlott azonban, bár a járőr gázspray-t is használt ellene, elmenekült. Végül egy tanya tyúkóljában megtalálták, de a férfi dulakodni kezdett velük, és csak az időközben odaérkező erősítés segítségével tudták megfékezni.
A rendőrök nem sérültek meg.

Szerző