A titokzatos fekete autó

A budai hegyekben lakók közül sokan a kocsijukat egy nem fizetős parkolóban útközben leállítják és onnan tömegközlekedéssel mennek tovább a munkahelyükre. A mai parkolási díjak mellett nagyon kevesen engedhetik meg maguknak, hogy egész napra leálljanak valahol a munkahelyük környékén és rendszeresen fizessék a magas díjakat, a hegyvidéki tömegközlekedés pedig csapnivaló. Kevés a járatok száma, messze vannak a megállók, gyakran fél órát is kell várni a következő buszra, ha az előzőt lekési az ember.

A lányomék a Kútvölgyi Kórház előtti parkolót találták erre alkalmasnak. Mint máskor is, itt hagyták a kocsit, de egy márciusi napon estére lába kelt a Skodájuknak. Elmentek a rendőrségre, feljelentést tettek, de nem történt semmi. Amikor a körülményekre megpróbáltak visszaemlékezni, eszükbe jutott, hogy láttak a parkolóban egy gyanús fekete autót, és arra gondoltak, talán a benne ülő blokkolhatta az elektromos zárat.

A lopás után három nappal a feleséggel mi is odamentünk, a fekete autó megint ott állt. Odamentünk és benéztünk az ablakon. A sofőr mögött, az első és a hátsó ülés között egy szerelőruhás férfi feküdt, igyekezett úgy helyezkedni, hogy ne lehessen látni. "Kitüntetett" kíváncsiságunk láttán az autó hirtelen elindult, elhúzott a János hegy irányába. Lehet, hogy aznap innen nem vittek el több autót? Szóltunk a rendőrségen (nem tesznek semmit). Most a lap hasábjain is szeretnénk felhívni a figyelmet az óvatosságra: az ingyen parkolás nagyon drága lehet!

Szerző