Előfizetés

Buszsofőröket zsaroltak Borsodban

Autóbuszsofőröket fenyegetett és zsarolt meg három putnoki lakos, elfogták őket, és rablás, valamint zsarolás megalapozott gyanúja miatt eljárást indítottak ellenük - közölte a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense.

Szabó-Berdár Csilla elmondta: két nő és egy férfi tavaly és idén április-májusban helyközi autóbuszok sofőrjeit azzal fenyegette, hogy bántalmazzák őket, ha nem fizetnek nekik. Ha kapnak pénzt, akkor viszont "védelmet, bevédést” ígértek.
A bíróság a harminc év körüli gyanúsítottakat előzetes letartóztatásba helyezte.

Bortolvajokat fogtak el Mádon

Sok száz palack aszúeszenciát loptak el a tokaj-hegyaljai Mádon egy szőlőfeldolgozóból még május 10-én. A tolvajokat elfogták, a bíróság előzetes letartóztatásba helyezte őket.

Egy mádi férfit és fiatalkorú társát fogták el május 28-án, őket gyanúsítják a több millió forint értékű bor ellopásával.
A rendőrök csaknem az összes ellopott aszúeszenciát, valamint más, szintén lopásból származó tárgyakat foglaltak le náluk.

Földnek csapódott egy kisrepülőgép Sármelléken

A viharos szél miatt leszállás közben a földnek csapódott egy kisrepülőgép hétfőn a sármelléki repülőtéren.

A földet éréskor a gép orrfutóműve eltörött. A kisrepülőgépen ketten utaztak, egyikük sem sérült meg - közölte Nagy Edina, a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense.  

A baleset körülményeit a rendőrség szakértők bevonásával vizsgálja.