Zöld út a litván eurónak

Az Európai Bizottság mai döntése értelmében Litvánia 2015-től bevezetheti az eurót, s így az EU „belső magjának” számító euró zóna tovább bővül. A bizottsági közlemény más országokat is megvizsgál abból a szempontból, hogy ha jelentkeznének az euró zónába, milyen változtatásokat kellene végrehajtaniuk a csatlakozás érdekében. 

Magyarországnak – ha a kormánynak szándékában állna bevezetni az eurót – két területen kellene lényegi változtatást végrehajtania. Garantálnia kellene a forint árfolyamának stabilitását, azaz be kellene lépnie az eurót előkészítő úgynevezett ERMII rendszerbe. Másrészt a pénzügyi tárgyú törvényeket teljes egészében az uniós joghoz kellene igazítania.

A 2004-ben csatlakozott tíz ország közül hazánkon kívül csak Csehország és Lengyelország nem vezette még be az eurót.

Hegyi Gyula (Brüsszel)

Szerző
Témák
euró Litvánia

Még mindig a Bilderberg

Természetesen a Magyar Nemzet már megint hazudik a Bilderberggel és velem kapcsolatban - írja blogbejegyzésében Bajnai Gordon.

Az Együtt-PM vezetője a bejegyzésben kifejti: " Szinte megszokhattuk ezt már tőlük, nyilván agyukra ment a sok összeesküvés-elmélet. A mai cikkükből semmi sem igaz. Magyarország nem szerepelt a konferencia témái között. Nem érveltem a kormány gyengítése vagy a befektetők elriasztása mellett, és nem neveztem Gyurcsány Ferencet bohócnak.

Eddig próbáltam viccesen felfogni ezt a támadást, de most vegyük komolyan az ügyet. Helyreigazítást kérek a laptól, és beperelek mindenkit, aki továbbra is hazugságokat terjeszt velem kapcsolatban, legyen bár Simicska Lajos bértollnoka, vagy a Fidesz valamelyik szóvivője."

Szerző

Megbokrosodott lovak - Sétakocsikázó gyerekek estek la kocsiról

Felborult egy kiránduló gyerekeket szállító lovaskocsi Gyula és Békéscsaba között, a 44-es út melletti szervizúton. Hét gyerek és két felnőtt kiesett a kocsiból, de nem sérültek meg súlyosan.

Vargáné Szombati Andrea,  a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője  elmondta: a lovaskocsiban tizenöten utaztak. A gyerekeket és kísérőiket a közeli tanyából vitték sétakocsizni. Útközben a lovak megbokrosodtak, a kocsi megdőlt és kilenc utas kiesett belőle.

Szerző