Összeomlás: a tűző napon hagyott autóban halt meg a kislánya

Publikálás dátuma
2014.06.11. 12:57
Illusztráció. Fotó: Thinkstock
A tűző napon hagyta autóját, benne három éves kislányával egy férfi Lengyelországban. A gyerek meghalt. 

Az apa dolgozni sietett, a kislányt vélhetőleg benne felejtette a munkahelyi parkolóban, a tűző napon hagyott autójában a délnyugat-lengyelországi Rybnik városában. A férfit nem tudták kihallgatni, sokkot kapott, és összeomlott, amikor a munkanap végén holtan találta gyermekét a kocsiban. 

A rendőrség tájékoztatása szerint az apa a gyereket óvodába akarta vinni még a munkába érkezése előtt, erről azonban valószínűleg elfeledkezett.

Két éve történt Nagy-Britanniában egy kísértetiesen hasonló eset, ám annak szerencsésebb lett a kimenetele. A 31 éves apa feladata lett volna aznap a gyermeket óvodába vinni. Amikor a férfi leparkolt a munkahelyénél,  teljesen megfeledkezett arról, hogy a gyerek még a kocsiban van, a kisfiú az autóban maradt a tűző napon. A kollégák azonban észrevették, és idejében riasztották a mentőket. A gyereket kórházba vitték megfigyelésre, de nem lett komolyabb baja. Az apának veszélyeztetés miatt kellett bíróság elé állnia. Ha a kisfiú még egy órát a kocsiban maradt volna, ő sem élte volna  túl a hőgutát.

A figyelmeztetés Magyarországon is évről-évre elhangzik, a napon álló autóban nem hogy gyereket, de kutyát, háziállatot sem szabad hagyni. Az autóban a levegő néhány perc alatt is képes 50-60 fokra felforrósodni, így a benne lévők hősokkot kaphatnak, ami - a bent tartózkodás tartamától függően -  halálos is lehet.

Szerző

Rosszul lett egy utas, nem járt a 4-es 6-os villamos

A 4-es és a 6-os villamos helyett egy ideig  pótlóbuszok közlekedtek az Oktogon M és a Jászai Mari tér megálló között - ezt Facebook oldalán közölte a Budapesti Közlekedési Központ.

A BKK rövid információi szerint a villamosok "utasrosszullét" miatt nem közlekedtek. A központ a közösségi portálon keresztül megköszönte  az utasok türelmét és megértését.

Szerző

Iskolai lövöldözés - egy diák meghalt, a támadót megölték

Lelőttek kedden egy fegyverest, aki megölt egy diákot, amikor tüzet nyitott egy középiskolában az Oregon állambeli Portland körzetében.

A támadó a rendőrség szerint egyedül volt, és félautomata fegyverrel lőtt. Hivatalos tájékoztatást egyelőre nem tettek közzé arról, hogy a troutdale-i incidensnek vannak-e halottjai vagy sebesültjei. Sajtóértesülések szerint többen megsérültek.

Az iskola épületét kiürítették.

Troutdale 16 ezres település Portlandtől 24 kilométerre keletre.

Szerző
Frissítve: 2014.06.10. 22:05