Előfizetés

Társasház ég Pakson, egy ember füstmérgezést szenvedett

Kigyulladt egy társasház tetőszigetelése Pakson, a tűzben egy ember füstmérgezést szenvedett - közölte a Tolna megyei katasztrófavédelmi szóvivő az MTI-vel.

Boros Brigitta elmondta: a tűz áterjedt az öt lakást és két üzletet magában foglaló épület teljes tetőszerkezetére, a lángok megfékezésén és az értékek mentésén 28 tűzoltó öt gépjárműfecskendővel és egy vízszállító járművel dolgozik.

A lakó, aki füstmérgezést szenvedett, segítség nélkül el tudta hagyni az épületet. Az oltás közben egy tűzoltó üveggel megvágta a kezét, sérülését a mentők a helyszínen ellátták.

Kábítószeres rajtaütés során lőttek a rendőrök a menekülő autóra

Publikálás dátuma
2014.06.13. 15:46
A kép illusztráció Fotó: Getty Images
Mint kiderült: rajtaütés zajlott csütörtök este Budapesten egy mélygarázsban, ekkor lőttek a rendőrök a menekülő autóra. Az akció során mintegy negyvenmillió forint értékű, 33 kilogrammnyi marihuánát foglaltak le - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság felderítő főosztályának osztályvezetője pénteken sajtótájékoztatón.

Maroshelyi Attila elmondta, hogy a rajtaütésre a VI. kerületben, egy Szondi utcai szálloda mélygarázsában került sor. Az egyik gyanúsított, egy albán állampolgár el akart menekülni a rendőrök elől, ezért kétszer az autójára, célzottan a kerekére lőttek. 

Az akció soránkét albán és egy török állampolgárt ellenőriztek. Az egyik albán férfi beugrott az autójába és menekülni próbált, két kocsinak nekiütközött, és két rendőrt is megpróbált elütni. Kijutott a mélygarázsból, de mivel forgalmi okok miatt nem tudott továbbhajtani, gyalog próbált elmenekülni. A rendőrök azonban utolérték és elfogták.

Maroshelyi Attila hangsúlyozta, hogy az egyik autóban talált, valószínűleg egy déli országból származó drog - felhígítás és kiporciózás után - Budapest egyhavi marihuánafogyasztását is fedezhette volna. A három férfi ellen kábítószerrel visszaélés megalapozott gyanúja miatt indítottak eljárás, a menekülő albán esetében pedig felmerülhet a hivatalos személy elleni erőszak, illetve a gyilkossági kísérlet gyanúja is. Mindhármukat őrizetbe vették és indítványozták előzetes letartóztatásukat.

Kérdésre válaszolva hozzáfűzte, hogy valamennyien bűntettet előéletűek, korábban kábítószerrel kapcsolatos és erőszakos bűncselekményeket követtek el Magyarországon. Sztanyó István, a BRFK felderítő főosztályának vezetője szerint az elmúlt időszakban jelentősen elszaporodtak a fővárosban az olyan garázda jellegű bűncselekmények, amelyeket pszichoaktív szerek hatása alatt követtek el. A jelenség visszaszorítása, a terjesztők kézre kerítése érdekében rendszeresen ellenőrzéseket végeznek, és ennek a sorozatnak egyik állomása volt a csütörtök esti akció is.

Csalásért ítélték el az egyik meddőségi centrum korábbi vezetőjét

Csalás miatt ítélte egy év négy hónap felfüggesztett szabadságvesztésre és 1,8 millió forint pénzbüntetésre az egyik fővárosi kórház meddőségi centrumának korábbi vezetőjét első fokon, nem jogerősen pénteken a Pesti Központi Kerületi Bíróság.   

Az elsőrendű vádlott egyszerre volt a kórház főorvosa és egy olyan kft. vezetője, amely a kórházzal kötött együttműködési megállapodás alapján korszerű meddőségi kezeléseket nyújtott a betegeknek, és annak ellenére kért pénzt tőlük, hogy tevékenységéért a kórháztól a megállapodás alapján már kapott díjazást.

Az elsőfokú bíróság szerint ezzel valósult meg a csalás, amelyet a főorvos, egyik kollégája és egy védőnő követett el 2003 és 2005 között több mint 80 alkalommal.

A másik orvos egymilliós pénzbüntetést kapott, a védőnőt büntetés kiszabása nélkül próbára bocsátotta a bíróság, továbbá többtucatnyi egykori betegnek ítélt meg összesen több millió forint kártérítést, amelyet a vádlottaknak kell megfizetniük.