Előfizetés

Szexrabszolgának kényszerítettek magyar nőket

Százhúsz magyar szexrabszolgát tartott ki az az angliai bűnszervezet, amelynek vezetői már bíróság előtt felelnek tetteikért  Nagy-Britanniában - írta a blikk.hu.

Egy 33 éves férfi és a nővére irodai munkát és bébiszitter állást ígért Angliában, de a kiérkező nőket megfenyegették, elvették útleveleiket és prostitúcióra kényszerítették őket. Az egyik rendőrségi tolmács sírva is fakadt, miközben a lányok a velük történt borzalmakat ecsetelték – idézi a lap az ügyben eljáró angliai nyomozót, aki egy helyi lapnak nyilatkozott az ügyről. A letartóztatott férfi például egyszer erőszakos szexre kényszerítette az egyik lányt − aki súlyos sérüléseket szenvedett −, azért mert pizzát mert rendelni a bordélyházba.

A fogva tartott nőknek átlagban napi húsz kuncsaftot kellett fogadniuk, így a rendőrség számításai szerint a letartóztatott testvérpár több millió font, körülbelül egymilliárd forintnyi összeget kerestek, amiből a bűnszervezet vezetői London legelegánsabb részein béreltek luxus apartmanokat. A letartóztatott nő Magyarországról segédkezett a 18 és 45 év közötti nők megtévesztésében, átverésében. Őt Budapesten fogták el a rendőrök, majd átadták az angol rendőrségnek. A testvérpár mellett még három embert fogtak el az ügy miatt.

Megszűnt az útlezárás az M1-es autópályán

 Megszűnt az útlezárás az M1-es autópálya Hegyeshalom felé vezető oldalán, a 160-as kilométerszelvénynél, ahol vasárnap kora reggel felborult egy személyautó - közölte a rendőrség.

A sztrádán egy személygépkocsi eddig tisztázatlan okból a szalagkorlátnak ütközött, többször megpördült a tengelye körül, majd a tetején állt meg a pálya leállósávjában.
Az autóban négyen utaztak, mindannyian megsérültek, egyiküket mentőhelikopter vitte a győri kórházba.
A mentés idején forgalomkorlátozás volt a helyszínen, amelyet már megszüntetett a rendőrség.

Leégett egy családi ház Tompán

Tűz miatt lakhatatlanná vált szombaton egy tompai családi ház - közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) a honlapján.

Az Arany János utcában található, körülbelül száz négyzetméteres ház tetőszerkezete leégett, több helyisége pedig teljesen kiégett. A kiskunhalasi és a szegedi hivatásos tűzoltók az oltás során kihoztak két gázpalackot épületből, majd miután megfékezték a lángokat, megbontották a ház födémszerkezetét.
A tűzben nem sérült meg senki, de miután a ház lakhatatlanná vált, két lakójának ideiglenes lakhelyet kell keresni.