Húszezer forint "nyereségért" öltek embert

Nyereségvágyból, különös kegyetlenséggel, több emberen elkövetett emberölés bűntettének kísérlete és más bűncselekmény miatt emelt vádat a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Főügyészség az ellen a két férfi ellen, aki tavaly januárban Ózdon egy embert megölt, egy másikat csaknem szintén halálra vert. 

A vádirat szerint a két, mindössze huszonéves férfi rendszeresen betört idős emberekhez,  emiatt már többször elítélték őket. Tavaly január 7-én este elhatározták, hogy ismét betörnek egy idős testvérpárhoz. Indulás előtt antidepresszáns gyógyszert vettek be, és alkoholt ittak rá. 

Az egyik áldozatukat egy 69 éves férfit, értékeit követelve, olyan súlyosan bántalmazták, hogy az idős ember belehalt. A vádirat kitér arra is, hogy "az ütlegelés az átlagost jóval meghaladó szenvedést okozott az idős férfinak". 68 éves testvére életét az mentette meg, hogy a sértett halottnak tettette magát. Addigra azonban több csontja eltört, fejét, testét zúzott, repesztett sérülések borították. A vádlottak a házból élelmiszert és kisebb értékű használati tárgyakat hoztak el, alig húszezer forint értékben.
Az egyik vádlottra életfogytig tartó, társára határozott tartamú fegyház kiszabását indítványozta az ügyészség.

Szerző
2014.06.17 17:01

Halálos baleset – Árokba hajtott egy motoros Baranya megyében

Publikálás dátuma
2018.09.23 08:05

Fotó: police.hu/
A baleset Alsómocsoládon történt. A helyszínelés már véget ért, így feloldották a teljes útlezárást.
Árokba hajtott egy motorkerékpáros vasárnap hajnalban a Baranya megyei Alsómocsoládon – írja a police.hu. A motort vetető férfi olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette. A helyszínelés és a műszaki mentés idejére a balesettel érintett útszakaszon teljes útlezárás volt érvényben, amelyet a rendőrök 9 órakor feloldottak, így ismét zavartalanul halad a forgalom. 
2018.09.23 08:05
Frissítve: 2018.09.23 10:45

Egy fára akarta felkötni magát - Időben érkeztek a rendőrök

Publikálás dátuma
2018.09.22 21:21
A kép illusztráció
Fotó: Népszava/
A járőrök egy öngyújtó lángjával égették el a cipőfűzőkből font kötelet.
A Készenléti Rendőrség két járőre a Budapest XIV., Egressy út parkos részén egy félmeztelen fiatalemberre figyelt fel, aki egy fára próbálta magát felkötni - írja a police.hu.   A rendőrök először megpróbálták a férfi nyaka köré tekert, cipőfűzőkből font kötelet leszedni, de ez nem járt sikerrel, így a náluk lévő öngyújtó lángjával elégették a zsineget. Az így kiszabadult férfit a mentőszolgálat munkatársai kórházba szállították.  
2018.09.22 21:21