Előfizetés

Milliókat csaltak ki zsaroló hackerek

Publikálás dátuma
2014.06.19. 11:12
Fotó: Gettyimages.
Több millió eurót fizetett ki hat évvel ezelőtt a Nokia zsaroló hackereknek, akik azzal fenyegették a finn mobilcéget, hogy szabotázst követnek el okostelefon-rendszerük ellen.

Mint arról a finn média beszámolt, a Nokia képviselői a pénzt egy tamperei autóparkolóban hagyták, de bár a rendőrök követték őket, a zsarolóknak sikerült kereket oldaniuk a pénzükkel. Azóta is szökésben vannak.

Az egyik finn tv-csatorna értesülése szerint a hackerek még 2008-ban a Nokia Symbian nevű szoftverének biztonsági kódját szerezték meg és azzal fenyegetőztek, hogy nyilvánosságra hozzák. A cég a rendőrséghez fordult, de a hatóságok nem tudták megakadályozni a pénzátvételt és a zsarolóknak nyoma veszett.

A kérdés csupán az, hogy miért csak most,  ennyi idővel az események után derült ki az ügy? Nyilván a Nokia és a rendőrség egyaránt szégyellte, hogy rászedték őket….

 

Visszafordult a kamion: belecsapódott az autó

Publikálás dátuma
2014.06.19. 10:43
Rendőr és tűzoltók a baleset helyszínén, a Hódmezővásárhely és Szentes közötti 45-ös számú főúton. Fotó: Donka Ferenc/MTI
Halálos baleset történt Szentes és Hódmezővásárhely között a 45-ös úton csütörtökre virradóra. Egy lengyel kamion és egy személygépkocsi ütközött össze, egy ember meghalt, kettő súlyosan megsérült – tájékoztatta a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője az MTI-t.

Jászai Linda közölte: a helyszínelés adatai szerint a lengyel kamion sofőrje a 47-es kilométer közelében meg akart fordulni járművével, amelybe ekkor egy Szentes felől érkező gépkocsi belecsapódott.

A személyautóban utazó húszéves szentesi férfi a helyszínen meghalt, a sofőr és a másik utas súlyos sérüléseket szenvedett, őket a mentők kórházba vitték.

Az érintett szakaszon a baleseti helyszínelés és a műszaki mentés idejére lezárták az utat.

A kamiont vezető férfit őrizetbe vették, és a rendőrség kezdeményezte előzetes letartóztatását - közölte a szóvivő.

Egy halott, három sérült a piliscsabai karambolban

Publikálás dátuma
2014.06.19. 10:13
Összeroncsolódott személyautó a 10-es főút Pilisvörösvárt Piliscsabával összekötő szakaszán, ahol két gépjármű összeütközött 201
Halálos áldozata is van annak a balesetnek, amely a 10-es főút Pilisvörösvárt Piliscsabával összekötő szakaszán történt szerda este - egészítette ki a korábbi információit a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője az MTI-nek.

Beluzsárné Belicza Andrea közlése szerint a balesetben két személyautó ütközött össze. Az elsődleges adatokkal szemben nem hárman, hanem  négyen sérültek meg, közülük egy 32 éves piliscsévi férfi életét vesztette - tette hozzá.

Kisdi Máté, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője elmondta, hogy az egyik járműben ülők kirepültek a kocsiból, míg a másik autó két utasát - egy nőt és egy férfit - a pilisvörösvári önkéntes tűzoltó egyesület tagjai, illetve a fővárosi tűzoltók vágták ki a roncsból.