Előfizetés

Benzint locsolt szomszédja lakásába

Életveszélyesen megfenyegette szomszédját egy 36 éves tatabányai férfi, aki előbb egy fejszével hadonászott, majd betörte a szomszédos ház ablakát és öt liter benzint locsolt a fürdőszobába - tájékoztatta Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság szerdán az MTI-t.

Az elkövető az üzemanyagot nem gyújtotta meg, de a ház előtt tovább szidalmazta a szomszédot, majd elmenekült, amikor a sértett a rendőrséget hívta - ismertette Léber Gabriella sajtószóvivő a hétfőn este történt ügy részleteit.

S. Gábor ellen elfogása után felfegyverkezve elkövetett garázdaság és közveszély okozás kísérlete miatt indítottak eljárást és kezdeményezték előzetes letartóztatását.

Ismét halálos vonatgázolás történt

Elgázolt egy embert egy személyvonat a gyöngyösi vasútállomáson. A súlyosan megsérült embert kiemelték a szerelvény alól, de életét nem tudták megmenteni - értesült a HavariaPress.

Szerdán délben, egyelőre tisztázatlan körülmények között gázolt el egy embert egy személyvonat a gyöngyösi vasútállomáson. Az elgázolt embert a tűzoltók kiemelték a vonat alól. A mentők próbáltak stabilizálni állapotát, hogy elindulhassanak vele a kórházba, de a sérülések olyan súlyosak voltak, hogy a férfi a helyszínen életét vesztette.

A baleset miatt Gyöngyös és Vámosgyörk között nem közlekednek a vonatok.

13 év fegyház a nevelt lányát asszonyként használó férfinak

Publikálás dátuma
2014.06.25. 12:47
A kép illusztráció Fotó: Getty Images
Tizenhárom év fegyházbüntetéssel sújtotta jogerősen a Szegedi Ítélőtábla szerdán azt a dunaföldvári férfit, aki éveken át rendszeresen szexuálisan molesztálta nevelt lányát.

Az 56 éves férfit folytatólagosan elkövetett szexuális erőszak és kiskorú veszélyeztetése bűntettében mondta ki bűnösnek a táblabíróság.  A gyerek, a történtekről az ítélet szerint mind végig tudó, anyja kiskorú veszélyeztetésének bűntettéért két év, végrehajtásában négy évre felfüggesztett börtönt kapott.

A juhászként dolgozó férfi az akkor még csak kilencéves kislányt kezdte molesztálni, amikor pedig a harminckilós gyerek tiltakozni próbált, a százharminc kilós vádlott szidalmazta és megverte. A vádlott előbb csak alkalmanként, majd később heti rendszerességgel követett el szexuális erőszakot. A kislány mindig próbált védekezni, de az általában ittas férfi megverte, hol nadrágszíja csatos felével bántalmazta, hol pedig egy kampós bottal kényszerítette arra, hogy feküdjön az ágyra.

 A gyerek már az első szexuális zaklatása után, majd később is szólt anyjának a vele történtekről, de azt a választ kapta, hogy "hagyd rá, ne foglalkozz vele, majd abbahagyja". 2012. március elején a sértett már részletesen beszámolt arról, hogy a nevelőapja rendszeresen zaklatta, de az anyja ugyanazt mondta, mint korábban. A vádlottak súlyosan elhanyagolták a gyereket, tanulmányi eredményével egyikük sem foglalkozott, az iskolával a kapcsolatot nem tartották. Előfordult, hogy egy egész hétre magára hagyták, neki kellett ellátnia a ház körül az állatokat, ő takarította a házat, magára mosott, és - ha volt miből - főzött. A vádlottak nem hagytak nála pénzt ennivalóra, ezért gyakran a szomszédok segítették ki pénzzel, élelemmel.

A gyerek bántalmazásának akkor lett vége, amikor végső kétségbeesésében - rendkívül kimerült, érzelmileg teljesen összetört állapotban - 2012 augusztusában megjelent a polgármesteri hivatalban, és segítséget kért, mivel nem mert hazamenni.  A vádlottak a bűncselekmények elkövetését mindvégig tagadták, a táblabíróság azonban lényegében helyben hagyta a rájuk első fokon kiszabott ítéletet.

Három éve készült jelentés Magyarországon a gyermekek szexuális bántalmazásának helyzetéről; a felmérés során megkérdezett gyerekek 17 százalékával történt szexualitással kapcsolatos bántalmazás vagy visszaélés, illetve 30 százalékuk mondta, hogy tud a környezetében olyan gyerekről, aki szexuális bántalmazás áldozata lett és mesélt a vele történtekről.