Előfizetés

Egyetlen nap alatt 16 részeg vezetőt ítéltek el

Publikálás dátuma
2014.06.27. 13:24

Gyorsított eljárásban tizenhat járművezetőt ítélt el ittas vezetés miatt a bíróság csütörtökön – közölte a Pest Megyei Főügyészség szóvivője.

Gyugyi Csilla elmondta, hogy Cegléden és környékén májusban és júniusban ugrásszerűen megnőtt a járművüket ittasan vezetők száma, ezért is volt szükség a gyorsított eljárásra. A Ceglédi Járási Ügyészség június 26-án egyszerre tizenhat olyan férfit állított bíróság elé, akit az elmúlt időszakban ittas vezetésen kaptak Cegléd, Abony, Törtel és Jászkarajenő utcáin.

A járásbíróság 120 és 560 ezer forint közötti pénzbüntetésre, közérdekű munkára, különböző időtartamú felfüggesztett fogházbüntetésre, valamint járművezetéstől eltiltásra ítélte az érintetteket. Az ítéletek nagyrészt jogerősek.

Kutyáját akarta kimenteni az idős bácsi, emésztőgödörbe esett

Publikálás dátuma
2014.06.27. 13:02
A kép illusztráció Fotó: Getty Images
Szennyvízaknába esett egy 84 éves férfi Tiszavasváriban , a helyi önkormányzati tűzoltóknak sikerült kimenteniük őt - közölte a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője.

Dóka Imre elmondta, hogy a férfit létra és mentőkötél segítségével emelték ki az aknából, és átadták a mentőknek, akik kórházba vitték. Az idős ember a kutyáját akarta kimenteni az aknából, eközben belezuhant bele az emésztőgödörbe.

Elromlott hűtő buktatta le az adócsalókat

Kétszáz kiló jelöletlen hússzállítmányt találtak a NAV pénzügyőrei a napokban egy szlovák teherautóban. A szállítólevelek szerint a cégtől összesen négy tonna húst vásárolt egy magyar vállalkozás, de az áru után nem fizette meg az áfát - közölte a NAV Közép-dunántúli Regionális Vám- és Pénzügyőri Főigazgatósága.

Rozs Viktor osztályvezető közölte: a járőrök azért ellenőrizték az autót, mert húst szállított, de nem működött a hűtőberendezése. A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal munkatársai megállapították, hogy a kétszáz kilónyi, jelölés nélküli hús nem megfelelő hőmérsékletű, ezért elrendelték megsemmisítését. A jármű vezetőfülkéjéből előkerült iratok szerint a szlovák cég egy magyar társaságnak 2014 első negyedévében négy tonna húst értékesített.

A magyar vállalkozást megvizsgálva kiderült, hogy a társaság a különböző cégektől beszerzett hússzállítmányai után összesen 36 millió forintos áfafizetési kötelezettségének nem tett eleget. Az ügyben költségvetési csalás miatt indítottak eljárást.