Bin-Jip az A38-on

Publikálás dátuma
2014.07.02. 07:47
Harcsa Veronika FOTÓ: K 2 PRESS
Harcsa Veronika, Andrew J és Gyémánt Bálint táncos, elszállt, elektronikus, triphopos világot hozó kitűnő zenekara a Bin Jip  az A 38-on lép fel szombat este.

A zenekar megalakulása után nem kapkodta el a színre lépést: több, mint egy évig írták és csiszolgatták eklektikus, a korábbi munkáikhoz képest modernebb és kísérletezőbb hangzású, mégis dalközpontú műsorukat, mielőtt 2010-ben koncertezni kezdtek volna.

A Bin-Jip zenekar igen demokratikus munkamódszerrel dolgozik: a zenészek szinte egyenrangú zeneszerzőkként, hangszerelőkként és producerekként vesznek részt a munkában – nemcsak saját hangszeres szólamaikkal járulnak hozzá az egészhez, hanem együtt alakítgatják a dalszerkezeteket, hangszíneket, effekteket.

Enter című bemutatkozó lemezük 2010 őszén jelent meg Magyarországon saját alapítású, LAB6 nevű kiadójuknál, Japánban pedig a Whereabouts Records gondozásában. Ezen lemez készítésekor és a hozzá kapcsolódó turnék alatt Kaltenecker Zsolt billentyűs is a zenekar tagja volt. Az Enter a 2011-es Fonogram díjátadón az év alternatív albumának járó díjat nyerte.

A zenekar nevét az azonos című koreai film után kapta, a kötődési pont – túl azon, hogy ez a tagok egyik kedvelt filmje – az, hogy a különös hangulatú alkotás lakásokban, szobákban játszódik, a zenekar eddigi léte pedig szintén szorosan kötődik egy szobához, Andrew nappalijához, ahol a dalok készültek, és a zenészekből zenekar lett.?Jelenleg második lemezükön dolgoznak.

Szerző

Rosenstein Tibor a Bóta Caféban

Publikálás dátuma
2014.07.02. 07:46
Rosenstein Tibor

Magyarország egyik legjobb séfje, Rosenstein Tibor a Bóta Café vendége ma, július 2-án, szerda este 9 órától a Fix Tévében. Elképesztő finoman főz, a vendéglőjében nem véletlenül fordulnak meg a hazai és külföldi művészvilág jelesei. Jobbnál jobb történetekre ugyanúgy számíthatunk nála, mint fantáziadús ételekre. Bóta Gábor élő, online is nézhető műsorában hívhatják őt a 4451349-es számon, és a tv.fixhd skype címen ugyancsak hozzászólhatnak az adáshoz.

Szerző
Témák
séf Bóta Café

A Kulkát kioktató színész újabb levelet írt

A kedves olvasók közül mindannyian ismerik Bognár Zsolt színművészt, musical szerzőt. Ha nem is remekbeszabott  alakításai, örökbecsű sorai, fülünkből ki nem mászó slágerei miatt, hanem, mert Orbán Viktor helyett ő válaszolt Kulka János nyílt levelére. Jól helyre is tette egykori évfolyamtársát, hogy ne izéljen már folyton a másságával, örüljön neki, hogy békén hagyják.

Arra gondolhattunk akkor, hogy a sikertelen osztálytársból egykori sérelmek bugyogtak bűzösen gőzölögve a felszínre. Ám úgy tűnik Bognár úr politikai tőkét kíván kovácsolni abból, hogy ilyen bátran együtt üvölt a pszeudó-jobbikos Kerényi falkával. Azt találta ki, hogy, hogy leveléért üldöztetésben részesül.

"A Népszava Online június 27-én - Startol a Gyulai Várszínház 51. évada - címmel jelentetett meg tájékoztatást, amelyből a Népszava kicenzúrázta a Várszínház nyitó előadását, a Munkácsy a festőfejedelem című József Attila színházi vendégjátékot és az arról megjelent információkat" írja Bognár úr, nyilván az MTI-ből átvett szövegre gondolva, amit egyes lapok bővebben, mások rövidebben idéztek.

Az ügyeletes szerkesztő nálunk valóban belehúzott a szövegbe, mert nem szokásunk, sem nekünk, sem más lapoknak teljes terjedelmében átvenni hírügynökségi anyagokat, hely sincs rá, hiszen az idézett írás a print verzióba készült, de az online kiadásban is megjelent.

A szerkesztő úgy gondolta, fontosabb a Nemzeti Színház Szentivánéji álom produkcióját vagy a Sopsits Árpád rendezte Szerb Antal Utas és holdvilág című regényéből készült új színpadi művet megemlíteni.

Nincs olyan lap, mely egy fesztivál teljes programját ismertetné, hacsak nem fizetett hirdetés formájában, így mi is több tucat programot hagytunk említés nélkül. Ám Bognár úr máris csinos összeesküvés-elméletet kreált: "Mindezt tudatosan tette, hiszen egyébként a programismertetés minden portálon szó szerint megegyező és mind tartalmazza a Bognár-Kiss szerzőpáros musicalének beharangozóját".

Leplezi le lapunkat Bognár úr, s hátha nem értjük, elmondja még egyszer: "Természetesen az újság, online felület mindezt nem véletlenül, hanem kicsinyes bosszúból tette és még az sem zavarta, hogy ezzel nem rajtam, a musical szerzőjén rúgnak egyet, hanem önös politikai érdektől vezérelve beáldozták a Várszínház hiteles műsor tájékoztatóját és egyben a József Attila Színház produkcióját is elhallgatták a széles olvasó közönség elől."

Azt is megtudjuk, egy kissé kusza mondatból, hogy miért jártunk el ilyen galádul ezzel a szépreményű előadással: "Attól, hogy válasz levelet írtam Kulka János nyílt levelére az csak Önöknél jelenti azt, hogy ilyen nyilvánvaló cenzúrával éljenek az ott ellenvéleményt megfogalmazóval szemben."

De Bognár úr nem elégszik meg ennyivel: Veretes szövegben kéri a főszerkesztőt, hogy "2014.június 30. hétfő éjfélig helyreigazítási kérelmemet megjelentetni szíveskedjen, amelynek megfelelően helyesen tartalmazza a Népszava a sajtótájékoztató Munkácsy musicalra vonatkozó információit.

" Bognár úr, szólunk, azért, mert egy programajánlóból kimaradt, nem kérhet helyreigazítást! Ezt csak akkor tehetné, ha valótlanságokat híresztelnénk önről, meghamisítottuk volna a szavait. Ha egy büdös szót nem írunk önről, és ön szeretne bekerülni lapunkba, melegen ajánljuk önnek, hogy a hirdetési osztállyal beszélje meg a dolgot!

Bognár úr, csakhogy világos legyen, azért közöltük levelét, hogy olvasóinkat szórakoztassuk, úgyhogy kíváncsian várjuk az ön által beígért retorziót: "Ellenkező esetben egyéb sajtóorgánumokhoz fordulok, amelyekben cikkeket jelentetek meg eljárásukról, kizárólag a rendelkezésre álló tények alapján, ezzel leleplezve manipulatív szándékukat".

Kedves Bognár úr, itt a végén egy jó tanács, felesleges hülyét csinálnia magából, a kormánynak elég egy udvari bolond, s az megvan, Kerényi Imre személyében, már az is egy kicsit túl sok neki.

Szerző
Frissítve: 2014.07.01. 22:43