Előfizetés

Európa Liga - Kettős győzelemmel jutott tovább a Diósgyőr

A Diósgyőr 4-1-re nyert a máltai Birkirkara vendégeként a labdarúgó Európa Liga-selejtező első fordulójának csütörtöki visszavágóján, így kettős győzelemmel, 6-2-es összesítéssel jutott tovább.

Azt, hogy a magyar csapat kivel találkozik a következő körben, egyelőre nem lehet tudni, ugyanis a bolgár Liteksz Lovecs és moldovai Veris Chisinau párharcának visszavágóját - amelynek győztese lesz majd Szivics Tomiszláv együttesének ellenfele - a nagy esőzés miatt elhalasztották. Ezt a mérkőzést várhatóan pénteken új helyszínen pótolják.

Európa Liga-selejtező, visszavágó:
Birkirkara (máltai)-Diósgyőri VTK 1-4 (1-1)

Ta'Qali, 1000 néző, v: Radovanovic (montenegrói)
Továbbjutott: a Diósgyőri VTK kettős győzelemmel, 6-2-es összesítéssel.
gólszerzők: Camenzuli (44.), illetve Elek (30.), Husic (61.), Barczi (66.), Marjanovic (91.)
sárga lap: Zerafa (60.), illetve Kádár (54.)

Birkirkara:

Sánchez - Vukanac, Moreno, Scicluna, Fenech - Camenzuli, Zerafa, Agius (Ledesma, a szünetben), Herrera - Vella (Zammit, 84.), Grech (Omerou, 64.)

Diósgyőri VTK:

Antal B. - Okuka, William Alves, Debreceni (Marjanovic, 71.), Husic - Bori (Nikházi, 71.), Kádár, Elek Á. - Gosztonyi, Grumic, Bacsa (Barczi, 61.)

Az első félidő jelentős részében a Diósgyőr futballozott mezőnyfölényben, azonban ez helyzetekben nem mutatkozott meg. Szivics Tomiszláv együttese ennek ellenére vezetést szerzett, igaz, Elek góljánál a máltaiak kapusa hatalmasat hibázott, ugyanis gyakorlatilag egy beadást paskolt a hálóba. Nem sokkal a szünet előtt szinte a semmiből egyenlítettek a hazaiak, ez pedig kissé megzavarta a magyar csapatot, amelynek így jókor jött a pihenő.
A fordulást követő első percekben a Diósgyőr térfelén zajlott a játék, de a magyar csapat kijött a szorításból. A DVTK nem sokkal később ismét vezetést szerzett, újfent a máltai kapusnak köszönhetően, aki ezúttal Husic lövését "nézte el". Öt perccel később eldöntötte a továbbjutást a Diósgyőr, a csereként beállt Barczi révén. A hajrában a hazaiak mindent megtettek a szépítésért, ennek ellenére egy másik csere, Marjanovic megszerezte a negyedik magyar találatot.

Vesztegetéssel gyanúsítják a bevándorlási hivatal egyik tisztviselőjét

Vesztegetéssel gyanúsítja a rendőrség a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal egyik kormánytisztviselőjét - hangzott el az M1 csütörtök esti Híradójában.

A bevándorlási hivatal korrupciós ügyét a Nemzeti Védelmi Szolgálat tárta fel. A gyanú szerint az ügyintéző tavaly nyár óta többször juttatott magyar állampolgársághoz olyan külföldieket, akik nem feleltek meg az egyszerűsített honosítási eljárás törvényi feltételeinek, például nem tudtak magyarul. A rendőrök a BÁH Harmat utcai kirendeltségéről vitték el a honosítási ügyekkel foglalkozó kormánytisztviselőt, aki ezután beismerő vallomást tett - mondták a Híradóban.

A tisztviselő - egy román felhajtó közreműködésével - alkalmanként 20 ezer és 50 ezer forint közötti összegeket kért, hogy szemet hunyjon a hiányosságok felett. A Híradó értesülései szerint nemzetközi bűnügyi együttműködés keretében, egy román fedett nyomozó segítségével csapdát állítottak, és a közvetítőt, egy 36 éves román nőt endőrök tetten érték és őrizetbe vették.
Kovács Gergely Ákos, a Fővárosi Főügyészség szóvivőjét helyettesítő ügyész a Híradónak azt mondta: a bíróság az ügyészi indítvánnyal egyezően elrendelte egy ember előzetes letartóztatását.

Ima

Publikálás dátuma
2014.07.10. 22:36

Pápai Gábor karikatúrája.