Előfizetés

Baleset Fülöpházánál, lezárták az 52-es főutat

Áll a forgalom az 52-es főúton Fülöpháza és Kecskemét között, ahol egy teherautó munkagéppel ütközött - közölte a Bács-Kiskun megyei katasztrófavédelmi szóvivő.

Kovács Andrea elmondta: az ütközés erejétől az egyik jármű az árokba csapódott. A balesetnek az elsődleges információk szerint egy sérültje van, őt a mentőszolgálat munkatársai kórházba vitték.

A szóvivő jelezte, a műszaki mentést a kerekegyházi tűzoltók végzik, akik áramtalanították a járműveket. A rendőrség az útszakaszt teljes szélességében lezárta, kerülni Kerekegyháza és Fülöpháza felé lehet. A főúton közlekedőknek mindkét irányban jelentős torlódásra kell számítaniuk - tette hozzá.

Hatfelé osztanák Kaliforniát

Publikálás dátuma
2014.07.16. 18:13
Fotó: Tinkstock, Getty Images.
Timothy Draper befektető, a Draper Fisher Jurvetson alapítója hónapok óta dolgozik ötletén, miszerint 6 különálló közigazgatási egységre osztaná Kalifornia államot. Kedden 1.3 millió támogató aláírást nyújtott be az államhatóságoknak. 

Elmondása szerint a változás kedvezőbb környezetet teremtene az üzleti tevékenységeknek és megoldaná a vízellátás és a forgalmi torlódások problémáit. 2016-ra szeretné a szavazók elé bocsátani a kérdést. Természetesen sok ellenzője is akadt a kezdeményezésnek, sokan kétlik, hogy a nép mellé állna a voksoláskor, de ha ez így is lenne, még mindig meg kéne nyernie a Kongresszus támogatását is. Kevesen látnak esélyt a terv megvalósulására.

Jön az újabb brit királyi utód?

Publikálás dátuma
2014.07.16. 17:05
FOTÓ: Getty Images, Chris Jackson
Hamarosan újabb gyermeknek örvendhet Vilmos herceg és hitvese, Katalin hercegnő - legalábbis ha a brit fogadóirodák sejtése helytállónak bizonyul.

A The Sun - a legnagyobb brit bulvárlap - szerdai beszámolója szerint a héten két országos fogadóhálózat, a Coral és a Ladbrokes is kivette kínálatából azt a fogadási lehetőséget, hogy még ebben a hónapban bejelentik Cambridge hercegnőjének terhességét, miután szinte egyik pillanatról a másikra özönleni kezdtek az erre megtett fogadások, állítólag külföldi médiahíresztelések hatására.

A Coral még a hét elején is 10/1 nyereményeséllyel kínálta azt a fogadást, hogy július folyamán bejelentik Vilmos és Katalin második gyermekének közelgő érkezését, aztán e játéklehetőség hirtelen kikerült a cég kínálatából.
A Ladbrokes esélykiírásai hasonló pályát jártak be a legutóbbi napokban.
A fogadócégek most már a nevekre kínálnak téteket. A Ladbrokes a Victoria és a James névre írta ki a legkisebb, 6/1-es nyereményesélyt, vagyis a cég e két nevet tartja a legvalószínűbbnek.

A hercegi házaspár elsőszülöttje, György herceg tavaly júliusban jött világra és nagyapja, Károly trónörökös és édesapja, Vilmos herceg - Károly és a néhai Diana hercegnő elsőszülött fia - után a harmadik a brit trónutódlási sorban.

Majdani testvére így a negyedik helyre kerülne, az ötödik helyre utasítva a jelenlegi negyediket, Harry herceget, Vilmos öccsét.
A trónöröklési sorban elfoglalt helyét immár nem befolyásolná, hogy fiúnak vagy leánynak születik-e, ugyanis a brit kormány kezdeményezésére elindított reformfolyamat eltörölte a királyi fiúutódok trónutódlási elsőbbségét. Így ha Vilmos és Katalin második gyermeke leány lesz, akkor is megtartaná helyét a trónöröklési sorban, ha utána születne egy öccse is.
A brit sajtót már áprilisban is elöntötték olyan spekulációk, hogy a hercegi pár ismét szülői örömök elé néz. Vilmos és Katalin akkoriban Új-Zélandon tett hivatalos látogatást, az útra magukkal vitték György herceget.

A Cambridge hercege és hercegnője címet viselő házaspár az új-zélandi Cambridge városába is ellátogatott, amelynek egyik lakója az új-zélandi kormány megbízásából egy szép gyapjúsálat kötött Györgynek. Amikor az ajándékot átadta, Vilmos illendően megköszönte, majd rejtélyes félmosollyal hozzátette: lehet, hogy nemsokára szükség lesz még egyre.
A rövid kijelentés annak idején a brit lapok címoldalára került és a sajtóban lázas találgatás indult azzal kapcsolatban, hogy Vilmos az esetleg hamarosan érkező második hercegi utódra tett-e véletlen vagy akár szándékos utalást.
Hivatalos bejelentés az udvar részéről egyelőre nem hangzott el.