Előfizetés

Árokba csúszott egy gázolajat szállító tartálykocsi

Árokba csúszott egy gázolajat szállító tartálykocsi Ercsiben hétfő délután. A 29 ezer liter gázolajat a katasztrófavédelem felügyelete mellett fejtik át egy másik járműbe - közölte a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője az MTI-vel.

Farkas-Bozsik Gábor elmondta, hogy a vontatmány alatt megsüllyedt a padka. A balesetben senki nem sérült meg, és lakosságvédelmi intézkedésre sincs szükség.

A helyszínre Budapestről és Érdről érkeztek tűzoltók, jelen van a Fejér megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat és a katasztrófavédelmi mobil labor is. Farkas-Bozsik Gábor tájékoztatása szerint az átfejtést megkezdték.

Holttest a Ráckevei-Duna-ágban

Holttestet vetett fel a víz a XXIII. kerületben a Meder utca felőli oldalon a Ráckevei-Duna-ágban - tájékoztatta a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője hétfőn az MTI-t.

Kisdi Máté elmondta, hogy az idős férfi holttestét a fővárosi katasztrófavédelem búvárai találták meg lakossági bejelentés után.

Elmegyógyintézetben kezd a lajosmizsei ámokfutó

Az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetbe kerül megfigyelésre az a 28 éves férfi, aki vadászpuskájával lelőtte nagyanyját egy lajosmizsei tanyán - tudta meg a HavariaPress.

A fiatal férfi vasárnap kora délután, lajosmizsei tanyájukon engedéllyel tartott vadászfegyvereivel előbb az udvaron lévő kutyákat lőtte le, majd a lakóépületben több lövéssel megölte 76 éves nagyanyját. A rendőrök a TEK közreműködésével a férfit elfogták, őrizetbe vették és emberölés bűntette miatt gyanúsítottként hallgatták ki.

Az ügyészség szerint a gyanúsított előzetes letartóztatása azért indokolt, mert a bűncselekmény súlyossága, büntetéssel fenyegetettségének mértéke miatt tartani kell attól, hogy elszökne, elrejtőzne, s megalapozottan feltehető az is, hogy szabadlábra kerülése esetén újabb bűncselekményt követne el.

Az elkövetés körülményeire figyelemmel az ügyészség indítványozta a gyanúsítottnak az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetben történő megfigyelését. A Kecskeméti Járásbíróság nyomozási bírója, egyetértve az ügyészi indítvánnyal, elrendelte a gyanúsított előzetes letartóztatását és az IMEI-ben történő megfigyelését. A végzés jogerős, ellene fellebbezéssel nem éltek.