Előfizetés

Egy vasat sem hagyott gyermekeire Philip Seymour Hoffman

Publikálás dátuma
2014.07.23. 15:25
Fotó: Gettyimages.
Nem akarta, hogy a könnyen jött pénz elrontsa gyermekeit, ezért nem hagyott rájuk semmit  Philip Seymour Hoffman.

A 46 évesen drogtúladagolásban meghalt színész, akinek vagyonát 35 millió dollárra becsülték, úgy vélekedett, hogy Cooper, Talulah és Wilda  tanulják meg, hogy mit jelent dolgozni. Egyúttal úgy rendelkezett, hogy a három gyermek New York-ban, Chicagóban és San Franciscóban nőjön fel, hogy ezáltal elegendő kulturális ihletet kapjanak és szabadon eldönthessék, hogy mit akarnak felnőttként csinálni.

Nem Hoffman az első, aki így gondolkodik, hiszen Bill Gates, a világ egyik leggazdagabb embere, vagy a közelmúltban Sting is úgy döntött, hogy nem kényezteti el a készen kapott vagyonnal utódait. A színész gyermekei anyjára, Marianne O’Donnellre testálta vagyonát, annak ellenére, hogy a hölgy kidobta őt, mert nem akarta, hogy a színész drogfüggősége rossz hatást gyakoroljon a kicsikre.

A jó szándék által vezérelt végrendelet azonban jelentős veszteséget okozott egykori élettársának. Az a tény ugyanis, hogy nem voltak házasok, az örökséget a legmagasabb adózási kategóriába tette, így a 35 millióból 15 az adóhivatalt gazdagítja. Seymour azonban nem hitt a házasságban…