BBC: megtalálták az eltűnt algériai repülőgép roncsait

Francia katonák megtalálták a csütörtök hajnalban eltűnt algériai utasszállító repülőgép roncsait Maliban - jelentette honlapján a BBC brit közszolgálati adó a BFMTV francia tévécsatorna jelentésére hivatkozva.

A BBC azt írta, hogy a meg nem erősített francia jelentések szerint a repülőgép Mali középső vagy északi részén zuhant le.

Az Air Algérie légitársaság AH 5017-es számú, Ouagadougouból Algírba tartó járatával a felszállás után mintegy 40 perccel szakadt meg a légi irányítás kapcsolata. A gép pilótái nem sokkal korábban "vihar miatt" a járat útvonalának megváltoztatását kérték. Az utasszállítón 110 utas volt, köztük 51 francia állampolgár.

A francia légierő két Mirage-2000 típusú vadászgéppel látott neki a repülő felkutatásához.Szerző
Frissítve: 2014.07.24. 21:52

Menne haza munka után? - Akár egy órát is várhat a vonatra

Publikálás dátuma
2014.07.24. 20:05

Váltóhiba miatt akár 40-60 percet is késhet egy-egy vonat a Budapest-Veresegyház-Vácrátót vasútvonalon - közölte a Mávinform. 

A közlemény szerint a fóti állomáson elromlott egy váltószerkezet, emiatt 20-30 perces késések várhatók az elővárosi vasútvonalon. A vasúttársaság szakemberei megkezdték a váltó javítását.

Ugyanakkor Veresegyház állomáson is gondot okoz az egyik váltóberendezés átállítása a vonatok számára, így nőhet a késés: ez egyes vonatok esetében akár 40-60 perc is lehet.

Szerző

Magyarországon akadt horogra a külföldi csaló

Publikálás dátuma
2014.07.24. 17:45
Fotó: Tóth Gergő, Népszava.
Csalások, lopások és kábítószeres bűncselekmények miatt körözték a német hatóságok azt a német nőt, akit a rendőrök szerdán fogtak el Nagykanizsa közelében - közölte honlapján az Országos Rendőr-főkapitányság.

Petra H.-t a német hatóságok európai elfogatóparanccsal körözték kilenc rendbeli kábítószerrel való visszaélés, 11 rendbeli üzletszerű csalás és két rendbeli lopás elkövetése miatt. A német nyomozók néhány napja jutottak olyan információkhoz, hogy a német állampolgárságú nő Magyarországon bujkálhat, ezt követően léptek kapcsolatba a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda célkörözési alosztályával.

A magyar rendőrök megállapították, hogy a körözött asszony egy Nagykanizsa melletti településen bujkál. Szerdán összehangolt rendőri akció során fogták el. A nő nem tanúsított ellenállást az elfogásakor, személyazonosságát a helyszínen elismerte. A kiadatási eljárás megindult az ügyében. Az ORFK közölte: a nemzetközi információcsere a Célkörözési Egységek Európai Hálózatának keretében történt.

A 2010-ben létrejött európai uniós rendőri hálózat azt felismerve alakult meg, hogy a határok átjárhatósága a bűnelkövetők számára is lehetőséget nyújthat a hatóságok előli elrejtőzésben. A hálózat célja a közvetlen információcsere és együttműködés megteremtése a tagállamok nemzeti célkörözési egységei között.

Szerző