Bajnai: államférfi volt

Bajnai Gordon szerint Kiss Péter több volt politikusnál, államférfi volt. A volt miniszterelnök ezt kedden közölte a Facebookon Kiss Péter halálhírére reagálva.

Bajnai Gordon a bejegyzésben azt írta: "a magam és a Bajnai-kormány nevében búcsúzom tőle"; annak a kormánynak a nevében, melynek Kiss Péter meghatározó tagja, miniszterelnök-helyettese volt. A 2009-2010-ben kormányfői posztot betöltő politikus szerint Kiss Péternek döntő szerepe volt abban, hogy az elmúlt 30 év egyik legnehezebb válságát Magyarország sikeresen, a lehető legkevesebb fájdalommal vészelte át.

"Kiss Péter személyében egyik utolsó képviselője ment el annak a politikusgenerációnak, amely a saját ügyét rendszeresen képes volt a nemzeti érdek alá rendelni" - írta Bajnai Gordon, hozzátéve: osztozik a család gyászában.

Az MSZP kedden közölte Facebook-oldalán, hogy hosszan tartó súlyos betegség után, 55 éves korában elhunyt Kiss Péter MSZP-s országgyűlési képviselő, volt kancelláriaminiszter.

Szerző

A KDNP megrendüléssel fogadta a hírt

A KDNP megrendüléssel fogadta a hírt, miszerint Kiss Péter, szocialista politikus, volt miniszter elhunyt - közölte a párt kedden az MTI-vel.

A közleményben azt írták, hogy a kereszténydemokraták együttérzésükről biztosítják Kiss Péter családját és a gyászolókat.

Az MSZP kedden közölte Facebook-oldalán, hogy hosszan tartó súlyos betegség után, 55 éves korában elhunyt Kiss Péter MSZP-s országgyűlési képviselő, volt kancelláriaminiszter.

Szerző

LMP: fontos baloldali politikus volt

Az LMP úgy emlékszik majd Kiss Péterre, mint aki a rendszerváltás utáni baloldal fontos politikusa volt - írta az ellenzéki párt kedden az MTI-hez eljuttatott közleményében, Kiss Péter volt kancelláriaminiszter halálhírére reagálva.

Az LMP részvétét fejezi ki a politikus halála miatt, és azt írta: "sokra becsültük és a Foglalkoztatási és Munkaügyi Bizottságban számtalan alkalommal közvetlenül is meggyőződhettünk arról, hogy Kiss Péter értette és határozottan képviselte is a munkavállalói jogok fontosságát". 

Hozzátették, hogy Kiss Pétert tiszteletreméltó politikai ellenfélnek tartották.

Az MSZP kedden tette közzé, hogy hosszan tartó súlyos betegség után, 55 éves korában elhunyt Kiss Péter MSZP-s országgyűlési képviselő, volt kancelláriaminiszter.

Szerző