Előfizetés

Már délben tetőzik a Duna Nagybajcsnál

A Duna az előző napi prognózisnál korábban és alacsonyabban tetőzik a Győrhöz közeli Nagybajcsnál - közölte szombaton délelőtt honlapján az Észak-dunántúli Vízügyi Igazgatóság.

Az esti órákra jósolt időpont helyett délre várják a tetőzést, és akkor sem éri el a víz a másodfokú készültség szintjét - írták, jelezve, hogy a folyó vízgyűjtőin az elmúlt 24 órában sehol nem esett jelentősebb mennyiségű csapadék.
Sem Komáromnál, sem Esztergomnál nem számítanak arra, hogy a folyó eléri az első fokú készültségi szintet. A korábban jelzettnél kisebb ár érkezik a Rábán is, Győrnél az esti órákban érheti el legmagasabb szintjét a folyó.

A Lajta Mosonmagyaróvárnál tetőzéshez közeli szinten van, a szakemberek azzal számolnak, hogy még a nap folyamán megindulhat ott az apadás.
A vízügyi igazgatóság jelezte: továbbra is fenntartják a pénteken elrendelt készültségi szinteket, ez a Dunán, Vének és Dunaremete között, Rajkánál és Bácsánál első fokú árvízvédelmi, a Rábca mentén és a Kapuvár-Hanság szakaszon első fokú belvízvédelmi készültséget jelent.

Bubi - Még mindig csak tesztelik

Publikálás dátuma
2014.08.02. 12:49
FOTÓ: Tóth Gergő
A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) újabb ezer tesztelővel bővíti és két héttel meghosszabbítja a MOL Bubi nyilvános próbaüzemét.

A közlemény szerint az első ezer tesztelő túlnyomórészt jó tapasztalatokról számolt be, a BKK pedig a próbaüzem alatt felmerült észrevételek alapján "finomhangolta" a rendszert. Most az eddiginél még nagyobb terhelés alatt is szeretnék "levizsgáztatni" a zöld bringákat és a hozzájuk kapcsolódó szolgáltatásokat az éles üzem beindítása előtt. 

A jelentkezők augusztus 2-án, szombat délelőtt tíz órától regisztrálhatnak a molbubi.bkk.hu honlapon, az önkéntes tesztelők ezúttal is féléves MOL Bubi bérletet kaphatnak ajándékba.

Bokros Lajost javasolja főpolgármesternek Demszky

A korábbi városvezető a Klubrádió, Megbeszéljük című műsorában elmondta, hogy Bokros Lajos pénzügyi szakembernek programja is van Budapest igazgatására.

Demszky Gábor szerint, az a gond a jelenlegi jelöltekkel, hogy alul maradnak Tarlós Istvánnal szemben, mert nem ismerik megfelelően Budapest működését és nincs elég tapasztalatuk. A korábbi városvezető bírálta az ellenzéket, mert eddig nem tudtak semmilyen programot összehozni.

A volt főpolgármester kitért a négyes metróra is. Elmondta, hogy négy év után, most először beszélt telefonon Tarlós Istvánnal és elmondta neki, hogy kifejezetten tetszik néhány a városban történt felújítás, de fontosnak tartaná, ha gyakrabban kikérnék azok véleményét, akiknek vannak tapasztalataik a városfejlesztés terén.