Halálos baleset a 6-os úton

Egy ember életét veszítette, hatan pedig könnyebben megsérültek abban a balesetben, amely során frontálisan ütközött egymással egy kisteherautó és egy személygépkocsi a 6-os úton a baranyai Martonfa közelében, szombaton délután.

A baleset következtében a kisteherautó sofőrje a roncsok közé szorult és életét vesztette. Rajta kívül hatan könnyebb sérüléseket szenvedtek, őket a mentőszolgálat munkatársai a helyszínen ellátták. A helyszínelés idejére teljes útzárat rendeltek el a 6-os út érintett szakaszán.

Szerző

Roma holokauszt - "Mindez még egyszer nem történhet meg"

Az emlékezés gyertyái arra kell, figyelmeztessék a ma emberét, hogy "mindez még egyszer nem történhet meg sem romával, sem zsidóval, sem örménnyel. Senki ember fiával!" - mondta Farkas Flórián szombaton Bükön, az Országos Roma Önkormányzatnak (ORÖ) a roma holokauszt 70. évfordulóján tartott megemlékezésén.

Az ORÖ elnöke felidézte az 1944. augusztus 2-ről 3-ra virradó éjszaka tragikus eseményeit, amikor is Auschwitz-Birkenauban a náci katonák mindössze néhány óra alatt közel 4 ezer romát gyilkoltak meg a haláltábor cigány részlegének felszámolásakor.
"Porrajmos. Mi romák, szerte a világon ezzel a szóval fejezzük ki mindazt, amit az örmények genocídiumnak, a zsidóság soának, vagyis egyszóval népirtásnak, ahogy szerte a világon ismert, holokausztnak neveznek" - mondta az elnök.
Farkas Flórián az új roma politika 2011-ben meghirdetett feladatai között az emlékezés kultúrájának építését és ápolását is célként fogalmazta meg - áll a közleményben.
Ehhez méltó emlékhelyre van szüksége a magyar cigányságnak, egy olyan Tolerancia Központra, ami intézményesen dolgozik e célok eléréséért - teszik hozzá.

Szerző

Az LMP bemutatta főpolgármester-jelöltjét

Csárdi Antal az LMP főpolgármester-jelöltje az októberi önkormányzati választáson - jelentette be Schiffer András, a párt társelnöke.

Ismertette: a Lehet Más a Politika regionális kongresszust tartott, ahol elfogadták a párt Megújuló Budapest programját. Ehhez kerestek fővárosi listát és főpolgármester-jelöltet. Csárdi Antal a párt országos elnökségének tagja, fővárosi szóvivője, a budapesti választmány egyik vezetője, és "az elmúlt négy évben az önkormányzati politikában is bizonyított" - emelte ki a párt társelnöke.

Csárdi Antal azt hangsúlyozta, hogy "vissza kell adni a budapestieknek Budapestet". Az LMP főpolgármester-jelöltje programközpontú, pozitív kampányra készül, amelynek során beszélnek arról, hogy a fiatalok életkezdéséhez, a nehéz körülmények között élőknek milyen segítséget tud nyújtani a főváros, ahogy arról is, hogy a 3-as metró életveszélyes állapotáért a politikai taktikát teszik felelőssé - mondta.

Szerző