Előfizetés

Veszélyes anyag szivárog egy teherautóból

Veszélyes anyag került a szabadba egy szállítójármű megsérült tartályából Mezőkeresztes közelében - közölte a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője kedden az MTI-vel.

Hudák Andrea elmondta, hogy a balesettel érintett utat lezárták, jelenleg a mentesítési eljárásokat végzik a szakemberek.

A tartály fel- és letöltő csonkjánál keletkezett repedésen a nyolc köbméternyi folyadékból jelentős mennyiség került ki egy lucernaföldre. A műszaki mentést végző mezőkövesdi, füzesabonyi és miskolci hivatásos tűzoltók tömítőanyaggal csökkentették a szivárgás mértékét, de megszüntetni nem tudták. 

A tűzoltók értesítették az esetről a környezetvédelmi hatóságot, valamint az autópálya kezelőjét is, mivel a jármű előzőleg az M3-as sztrádán közlekedett. A helyszínen dolgozik a katasztrófavédelmi mobil labor és a megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat is - közölte a szóvivő.

Pártszövetséget alakított öt ellenzéki párt Nyíregyházán

Publikálás dátuma
2014.08.12. 18:01
Fotó: Népszava
Változást Nyíregyházáért elnevezéssel pártszövetséget alakított az októberi önkormányzati választásra az MSZP, az Együtt-PM, a Demokratikus Koalíció (DK), a Függetlenek Egyesülete és az Összefogás Szabolcs-Szatmár-Bereg Megye Felemelkedéséért Szövetség Nyíregyházán - az erről szóló megállapodást kedden írták alá az ellenzéki pártok képviselői a szabolcsi megyeszékhelyen.

Nagy László, az MSZP városi elnöke az aláírással egybekötött sajtótájékoztatón elmondta, a választási együttműködés keretében az öt párt közös polgármesterjelöltet, illetve képviselőjelölteket állít és közös programmal készül az őszi voksolásra.

A polgármester, valamint a képviselőjelöltek személyét jövő hétfőn jelenti be a pártszövetség - tette hozzá a szocialista politikus.

Nagy László szavai szerint az elmúlt évek nyíregyházi és országos politikai történései egy választási szövetség létrehozásának feladatát rótták az ellenzéki demokratikus pártokra. A pártszövetség egy tisztességes, törvényes, átlátható, a "mutyiktól mentes" városi önkormányzatot akar, ahol nincs megosztottság, és félelemmentes és nyugodt a hangulat - mondta az MSZP helyi vezetője.

Hunyadi János, a DK helyi elnöke arról beszélt, az öt párt győzelemre szövetkezett egymással, és le akarják váltani a jelenlegi fideszes városvezetést.

Lövei Csaba, az Együtt-PM szövetség regionális koordinátora azt mondta, a jelenlegi vezetés nem magát Nyíregyházát, hanem inkább a város erőforrásait érzi magáénak, "ezzel akar rendelkezni és gazdálkodni mindenáron". 

A Függetlenek Egyesülete úgy látja, a demokratizmus alapelve a többpártrendszer, ezért szükség van a civil szervezetek részvételére a város közéletében - mondta Póka Imre, a szervezet elnöke. 

Helmeczy László, az Összefogás Szabolcs-Szatmár-Bereg Megye Felemelkedéséért Szövetség vezetője szerint a szervezet folyamatosan jelen van a város és a megye közéletében, a jogszabályi "csűrés-csavarás" ellenére az Összefogás mindig bekerült a megyei közgyűlésbe.

Nyíregyházát Szabolcs-Szatmár-Bereg megye fővárosának tekintjük, ezért a szervezet folyamatosan hallatta hangját a város közügyeiben, "soha semmit sem hagytunk szó nélkül" - tette hozzá.

A DK megőrizné az ellenzéki megállapodást

A Demokratikus Koalíció sajnálja, hogy máig nem sikerült létrehozni a teljes körű ellenzéki megállapodást a budapesti önkormányzati választásra. Azért folytatunk tárgyalásokat, hogy a megállapodás mégis megszülessen. Rajtunk eddig sem múlt, hogy az egyezség mindhárom fél számára korrekt, tisztességes és méltányos feltételeket tartalmazzon - olvasható a párt közleményében.

Ha mégsem jönne létre a teljes körű megállapodás, a DK arra kéri az MSZP-t és az Együtt-PM szövetséget, hogy mivel az eredeti megállapodás 95 százaléka egyik fél által sem vitatott, az egyezségnek ezeket a pontjait a szövetséges pártok továbbra is tekintsék érvényesnek. Ezt a Demokratikus Koalíció önmagára nézve szívesen tekinti kötelezőnek.

A Demokratikus Koalíció továbbra is abban érdekelt, hogy a lehető legszélesebb együttműködés alakuljon ki a demokratikus ellenzéki pártok között. Csak így lehet reális esélyünk arra, hogy reményt kínáljunk a fővárosban változást akaró demokraták százezreinek, hogy Tarlós István és a Fidesz pártkatonái leválthatók - olvasható a DK közleményében.