Eva Rezesova szakértői előnye

A Budapest Környéki Törvényszék által kirendelt új igazságügyi szakértő szerint az eddigi adatok alapján kizárt, hogy Eva Rezesova a karambol előtt szándékosan levillogta a balesetet szenvedett Puntót az autópályáról, és "meg akarta leckéztetni" a kisebb autó vezetőjét - értesült a Bors.

Császár Gergely úgy véli, a térfigyelő kamerák felvételei bizonyítják, hogy a 6-os számú védett tanú nem láthatta azt, amiről vallomást tett a rendőröknek - nyilatkozta a lapnak névtelen forrásuk. A végzetes baleset 2012 augusztusában történt az M3-as autópályán. Az ittas nő egy kocsinak ütközött, hátulról szaladt bele a járműbe, amely így nekicsapódott a szalagkorlátnak. Az autó kigyulladt, három utas bennégett a kocsiban, negyedik két nappal később a kórházban vesztette életét.

Első fokon Rezesova hat év fogházbüntetést kapott, az ítélet ellen minden érintett fellebbezett. A szlovák milliomosnő igyekezett bizonyítani, hogy nem ő a felelős, s egy új szakértőt is sikerült kiharcolnia: a neves szaktekintélynek számító Melegh Gábort korábban az ügyészség is felkérte, ám akkor a szakember nem vállalta az esetet összeférhetetlenségre hivatkozva. Őt végül kizárták, helyette vonták be Császár Gergelyt az ügybe.

Nyomozás a strandon újraélesztett kisfiú ügyében

Publikálás dátuma
2014.08.22. 15:50
Fotó: Thinkstock
Kiskorú veszélyeztetése miatt nyomozást rendeltek el az augusztus 20-án a debreceni strandon újraélesztett hatéves kisfiú ügyében - közölte a hajdú-bihari rendőr-főkapitányság szóvivője.

Dobó Dénes elmondta: a Debreceni Rendőrkapitányság a helyszínen beszerzett információk alapján nyomozást rendelt el ismeretlen tettes ellen kiskorú veszélyeztetése bűntett elkövetésének gyanúja miatt.

A nyomozóhatóság az eljárás során vizsgálja az esetleges felelősség kérdését - tette hozzá a rendőrségi szóvivő megjegyezve, hogy a nyomozás érdekeire tekintettel további információt nem közölnek az ügyben.

Augusztus 20-án a fürdőzők figyeltek fel a debreceni strand egyik medencéjének vizében lebegő gyerekre. Az úszómesterek azonnal megkezdték az eszméletlen kisfiú újraélesztését, majd a mentők stabilizálták az állapotát.

A fiút a mentők jó keringéssel vitték a Kenézy kórház traumatológiájára, ahonnan a megfelelő vizsgálatok elvégzése után átszállították megfigyelésre a debreceni gyermekklinika intenzív osztályára. A gyerek stabil állapotban volt - tájékoztatta akkor az MTI-t Pápai György, az Országos Mentőszolgálat észak-alföldi orvos igazgatója.

Szerző

Még mindig a kagylók okozzák a legtöbb sérülést a Balatonon

A Magyar Vöröskereszt önkéntesei 3581 sérülést kezeltek szakszerűen a Balatoni Elsősegélynyújtó Szolgálat (BESZ) június 30-i indulása óta. A strandolók leggyakrabban kagyló okozta vágás, rovarcsípés és horzsolás miatt keresték fel az elsősegélynyújtó pontokat. 

A déli parton kétszer annyi esetet láttak el a szakemberek rosszullét vagy sérülés miatt, mint az északi parton. Az idén bevezetett digitális esetnapló statisztikáiból az is kiderült, hogy július 6-án történt a legtöbb baleset a BESZ által felügyelt strandokon. Két különleges esetük is volt: a rendőrség az önkéntesek segítségével fogott el egy strandon garázdálkodó tolvajt, egy esetben pedig egy vihar miatt elkóborolt svájci kutyát juttattak vissza a közelben nyaraló gazdájához.

A Magyar Vöröskereszt idén nyolcadik alkalommal indította el Balatoni Elsősegélynyújtó Szolgálatát 13 Balaton-parti település 20 strandján, június 30. és augusztus 21. között. A programban résztvevő közel 300 fiatal önkéntes minden nap délelőtt 10 és este 6 óra között látta el a vízben és vízparton szerzett sérüléseket.

Szerző