Több mint százmilliós adócsalás

Több mint százmilliós adócsalással vádol az ügyészség egy siófoki vállalkozót és három társát - írta a Somogy Megyei Főügyészség.

Az ügyészség a vádlottakat különösen nagy vagyoni hátrányt okozó, üzletszerűen és folytatólagosan elkövetett költségvetési csalás bűntettével, hamis magánokirat felhasználásának vétségével, valamint folytatólagosan elkövetett számvitel rendje megsértésének bűntettével vádolta meg.

A vádirat szerint az elsőrendű vádlott - egy siófoki székhelyű Kft. ügyvezetője - 2009. és 2012. között a könyvelésébe valótlan tartalmú számlákat állított be és használt fel az áfa-bevallásához. A fiktív számlákkal, melyeket a vállalkozónak a csalásban segédkező három társa állított ki az általuk vezetett főként tatabányai, illetve budapesti székhelyű, összesen 15 kft. nevében, a siófoki kft. ügyvezetője összesen 114 millió forint vagyoni hátrányt okozott az állami költségvetésnek.

A Somogy Megyei Főügyészség több mint 60 tanú vallomását, valamint szakértői véleményeket használt fel a mintegy hatezer oldalnyi nyomozati irat és mellékletei alapján benyújtott vádiratához, melyben három vádlott esetében végrehajtandó szabadságvesztést és közügyektől való eltiltást, míg egy vádlottnál pénzbüntetés kiszabást indítványozta.

Szerző

Csaknem kétszázötven határsértőt fogtak el Csongrádban

Csaknem 250 határsértőt fogtak el a hétvégén Csongrád megyében - közölte a megyei rendőr-főkapitányság sajtószóvivője hétfőn az MTI-vel.

Szenti Szabolcs elmondta: az elmúlt három napban 242 határsértőt állítottak elő, köztük 53 gyermeket. A legtöbben Ásotthalom és Röszke külterületén próbálkoztak illegálisan bejutni az országba, és ezzel a schengeni övezetbe.     

A legnagyobb csoportot szombat délután fogták el Röszke külterületén a rendőrök a polgárőrökkel együttműködve. A 21 koszovói és afgán állampolgár között 8 gyermek is volt.     

Elfogtak egy embercsempészt is, a vajdasági, martonosi férfi fejenként 200 euróért vállalta, hogy Ásotthalom térségében átkíséri a határon az embereket. A rendőrök a polgárőrök segítségével a szerb férfi mellett 8 afgán, 1 iráni és 1 pakisztáni állampolgárt állítottak elő.     

A szerb férfi ellen embercsempészés bűntettének megalapozott gyanúja miatt indult büntetőeljárás. A nyomozók kihallgatását követően őrizetbe vették és kezdeményezték előzetes letartóztatását. A határsértők ellen idegenrendészeti eljárás indult.

Szerző

Égő autó, útzár az M7-esen

Teljes útzár van az M7-es autópályán a Budapest felé vezető oldalon egy kigyulladt személyautó miatt a 128-as kilométernél - közölte hétfő délelőtt a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság.

A jármű a Balatonőszöd és Balatonszárszó között a leállósávban gyulladt ki, a tűzben senki nem sérült meg.

A rendőrség a forgalmat a balatonőszödi lehajtónál a 7-es főútra tereli. Az autópályára a balatonszárszói felhajtónál lehet visszatérni.

A Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság a honlapján azt írta, hogy a lángokat a tűzoltók rövid időn belül eloltották.

Szerző