Megindult a forgalom a 81-es úton Székesfehérvárnál

Mindkét irányba megindult a forgalom a 81-es főút 4-es kilométerénél Székesfehérvár közelében, ahol korábban két személygépkocsi frontálisan ütközött.

A balesetben egy ember megsérült, mindkét autó felborult.

Szerző

Ég egy raktárépület Monoron

Teljes terjedelmében ég egy raktár Monoron, a Péteri úton, az épületben tíz személyautó parkol - közölte a Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője.

 Csámpai Attila elmondta, hogy egy ablakgyártó cég telephelyének 300 négyzetméter alapterületű raktára lángol. A tűzoltók öt sugárral oltják kívülről a tüzet.

Szerző
Témák
tűz Monor

Házi őrizetben a Frankfurtból hazahozott férfi

Publikálás dátuma
2014.08.30. 17:58
FOTÓ: MTI, Lakatos Péter
 Házi őrizetbe helyezte a Budai Központi Kerületi Bíróság szombaton azt a Frankfurtból hazahozott hódmezővásárhelyi férfit, aki ellen még 2013-ban adtak ki nemzetközi elfogatóparancsot költségvetési csalás gyanúja miatt.

Póta Péter, a Fővárosi Törvényszék szóvivője az MTI-t arról tájékoztatta, hogy az ügyész a gyanúsított előzetes letartóztatását indítványozta, a bíróság azonban úgy döntött: házi őrizetbe helyezi a férfit, és elrendelte a technikai nyomkövető eszköz (lábperec) alkalmazását.

Az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) csütörtökön közölte, hogy a 36 éves férfit a frankfurti repülőtéren fogták el a német hatóságok július 29-én.

A férfi 2009-től a nevéhez köthető cégek vezetőjeként koordináló, irányító embereket bízott meg azzal, hogy a cégek valótlan tartalmú számlákat állítsanak ki. A kiállított számlák alapjául fiktív megbízási szerződések szolgáltak. A kiállított számlák összege elérte az 1,3 milliárd forintot.

Az ORFK tájékoztatása szerint a cégek a Nemzeti Adó- és Vámhivatalnak hamis adóbevallásokat nyújtottak be, hogy csökkentsék a befizetendő áfa összegét, ezzel körülbelül 270 millió forint kárt okoztak az államnak.

Szerző