Befejeződött a XIX. Magyar Borok Útja Rallye

Publikálás dátuma
2014.09.05. 14:41
A rallye szervezői több kategóriában hirdettek győztes csapatot FOTÓ: HAVAS MIKLÓS
Három nappal, körülbelül 600 kilométerrel, 20 állomással a hátuk mögött a versenyen résztvevői elmondhatják, hogy a XIX. Magyar Borok Útja Rallye rendkívül jó, felhőtlen hangulatban és balesetmentesen telt. A fogadó állomások, a pincészetek kedves vendéglátása, a finom falatok, a kiváló borok és pálinkák, a remek zenészek, a kellemes időjárás és a játékos feladatok mind-mind tovább fokozták a hangulatot.

80 induló gépkocsi, mintegy 170 versenyző, aki mind-mind győzni akart, de itt is mint minden versenyen, csak egy győztes lehet. Vagy mégsem? A rallye szervezői több kategóriában hirdettek eredményt. A Népszava-WRW közös csapata a 22 helyen végzett.

A Regő Kft. által szervezett autós túra jótékony célokat is szolgál. Az ünnepélyes díjátadó gálán borárverést tartottak. A mintegy 30 palack nedű több száz ezer forintért kelt el. A bevételt a kiemelten közhasznú szervezetnek, a Fogyatékosok Országos Diák-és Szabadidősport Szövetségének ajánlják fel.

Nyertesek
I. helyezett: 19-es rajtszám - Molnár Zoltán, Papp Tibor
II. helyezett: 49-es rajtszám - Fekete László, Polyóka Mihály, Kremm Gábor
III. helyezett: 47-es rajtszám - Kis J. Ervin, Kulcsár Zoltán, Pichler Ildikó
KÜLÖNDÍJAK
dr. Pintér Sándor Belügyminiszter Úr díja: Czakó László és Megay Róbertdr.
Fazekas Sándor Vidékfejlesztési Miniszter Úr díja: Fekete László és Diósi Rezső
Legjobb Női Páros: 35-ös rajtszám Kis Viktória, Kelemenné Szilágyi Noémi
Régi Csibészek kupája: 2-es rajtszám - Czakó László, Czakó Zoltán
Kóborlók Kupa: 1-es rajtszám, Mészáros Kálmán/Barátossy Gábor, Szepesi Attila
Fair Play díj: Faragó Gábor és Török Ferenc, akik saját időkeretüket figyelmen kívül hagyva versenyzőtársaik segítségére siettek, akiknek váltóhiba miatt meghibásodott az autójuk.
Csínytevők kupája: Erdős Viktória, Bilisics Péter és Bilisics Gergő, akik a díjkiosztó helyszínére szállító busz sofőrjével szövetkezve eljátszották, hogy menet közben lerobban a busz, így a versenyzők egy kis frissítő esti séta után jutottak el a vacsora helyszínére
XIX. Magyar Borok Útja Rallye győztes bora a résztvevők szavazatai alapján
Rallye Fehérbora: Polgár Pince: Barrique Chardonnay 2011
Rallye Vörösbora:Tiffán's: a Régimódi 2012
Rallye Rozéja: Bock Rosé Cuvée 2013

A jótékonysági borárverés bevételét a Fogyatékosok OrszágosDiák- és Szabadidősport Szövetségének ajánlották fel. Fotó: Havas Miklós

A jótékonysági borárverés bevételét a Fogyatékosok OrszágosDiák- és Szabadidősport Szövetségének ajánlották fel. Fotó: Havas Miklós

Szerző

Első tétmérkőzése előtt a Pintér-csapat

Publikálás dátuma
2014.09.05. 12:38
Dzsudzsáknak kulcsszerepe lehet. Fotó: Népszava
Első tétmérkőzését játssza vasárnap Pintér Attila irányításával a magyar labdarúgó-válogatott, amely a Groupama Arénában fogadja az északíreket a 2016-os franciaországi Európa-bajnokság selejtezősorozatának nyitányán.

A tavaly decemberben kinevezett szakembernek négy mérkőzésen volt lehetősége arra, hogy megtalálja a számára legideálisabb összetételű együttest. Márciusban, Győrben a finnektől 2-1-re kikapott a gárda, majd májusban, Debrecenben 2-2-es döntetlent játszott a dánokkal. Júniusban az albánokat 1-0-ra, a kazahokat pedig 3-0-ra győzte le a csapat - utóbbi találkozó előtt a szövetségi kapitány rosszul lett, így nem ülhetett le a kispadra.

Pintér a kinevezése óta eltelt időszakban több összetartást tartott, és összesen 63 futballistát próbált ki. Ahogyan azt hétfőn, a telki edzőközpontban tartott sajtótájékoztatóján elmondta, jelenleg a most meghívott 24 mezőnyjátékos és négy kapus tud a legjobban alkalmazkodni ahhoz a két játékrendszerhez, amelyet alkalmazni kíván.

Két év után újra tagja a válogatottnak a nyáron Magyarországra visszatért Gera Zoltán, akinek plusz motivációt jelenthet, hogy éppen klubja, a Ferencváros új stadionjában, várhatóan telt ház (22 ezer néző)  előtt rendezik majd meg az összecsapást.

A vasárnapi ellenfél, Észak-Írország ugyan csak a 95. helyen áll a világranglistán - Magyarország a 34. -, azonban a keretében található futballisták közül többen az angol Premier League-ben szerepelnek hétről hétre, így várható, hogy erőltetni fogják a test-test elleni párharcokat, a kemény fizikai csatát.

Az egymás elleni mérleg hazai fölényt mutat, ugyanis mind a négy eddigi összecsapáson magyar győzelem született. Legutóbb 2008. november 19-én, Belfastban találkoztak egymással a felek, akkor Torghelle Sándor és Gera góljával nyert a magyar együttes.

A két válogatottban közös, hogy az 1986-os mexikói világbajnokság óta nem vett részt nagy nemzetközi tornán.

Az Eb selejtezősorozata huszonöt mérkőzéssel kezdődik, 53 ország válogatottja pályázik a 23 kiadó helyre. A mérkőzéseket új rendszerben, vasárnap, hétfőn és kedden rendezik meg 18.00 és 20.45 órás kezdési időpontokkal. A csapatokat kilenc csoportba osztották, nyolcban hat, egyben pedig öt válogatott szerepel majd. Amíg korábban csak a selejtezőcsoportok győztesei és a legjobb második biztosította "egyenes úton" a részvételét, addig ezúttal az első és második helyezettek is biztos résztvevők lesznek, továbbá a legjobb harmadik is.

A magyar válogatott várható kezdőcsapata (az MTI szerint):
Bogdán Ádám - Heffler Tibor, Lipták Zoltán, Juhász Roland, Vanczák Vilmos - Varga József, Tőzsér Dániel - Gyurcsó Ádám, Gera Zoltán, Dzsudzsák Balázs - Rudolf Gergely.

Szerző

Robbanótest a Palatinuson

Lezárták a tűzszerészek a Margitsziget egy részét, miután sövénytelepítés közben aknavető gránátra bukkantak a Palatinus strandon munkások - tájékoztatta a honvédség tűzszerész alakulatának kommunikációs tisztje pénteken az MTI-t.

 Várkonyi Melinda elmondta, hogy a robbanótest még a strand kinyitása előtt került elő, ezért nem kellett kiüríteni a fürdőt. Csupán az ott dolgozóknak kellett elhagyniuk a főépületet.

A robbanótest beazonosításának idejére 150 méteres körben lezárták a terültet. Ez érinti a Fő utcát is, ezért a 26-os busz forgalma is szünetel. Ugyancsak lezárták a futókör érintett szakaszát.

A strand a területzár feloldásáig zárva tart - közölte a referens.

Szerző