Rohanás, előzés - újabb két emberhalál (Fotók)

Két ember vesztette életét, amikor egy személygépkocsi kisteherautónak ütközött szerdán délután a Veszprém megyei Noszlop és Bakonygyepes között.

A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője elmondta, hogy a két jármű frontálisan ütközött, a személygépkocsiban utazó két ember életét vesztette.

Szerző

Gázolt a vonat Törökbálintnál

Gázolt az Innsbruckból Budapestre közlekedő RailJet Budaörs és Biatorbágy között, Törökbálint megállóhelynél szerdán; késések várhatók - tudatta a Mávinform kora délután az MTI-vel. A balesetről további részleteket egyelőre nem közöltek.

A tájékoztatás szerint a vágányt a rendőrségi helyszínelés idejére le kellett zárni, ezért a vonatok a másik vágányon, felváltva haladhatnak. A Budapest-Győr-Hegyeshalom vasútvonalon utazók húsz-harminc perces késésre kell, hogy számítsanak.

A menetrend szerinti közlekedés csak a vágányzár feloldása után állhat helyre.

Szerző

Jogerősen felmentettek volt titkosszolgálati vezetőket

Publikálás dátuma
2014.09.10. 14:39
Fotó: MTI, Illyés Tibor
Jogerősen felmentette a különösen nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés vádja alól Laborc Sándor és Galambos Lajos volt titkosszolgálati vezetőt a Fővárosi Ítélőtábla szerdán kihirdetett másodfokú döntésében.

A bíróság államtitok miatt zárt ülést tartott, majd az ítélet rendelkező részét nyilvánosan hirdették ki, ám annak szóbeli indoklása már ismét zárt ajtók mögött hangzott el.

A Központi Nyomozó Főügyészség folytatott eljárást Galambos Lajos nyugállományú vezérőrnagy és Laborc Sándor volt dandártábornok ellen, akik a belső elhárítást végző Alkotmányvédelmi Hivatal elődjének, a Nemzetbiztonsági Hivatalnak voltak vezetői egymást követően, a Gyurcsány-kormány időszakában.

Sajtóhírek szerint az ügyészség a Political Capital elemző és tanácsadó cégnek adott több tíz milliós megbízások kapcsán emelt vádat.

Az első fokon eljárt Fővárosi Törvényszék tavaly bűncselekmény hiányában mentette fel a két volt titkosszolgálati vezetőt és két munkatársukat.

Az ügyészség Galambos és Laborc esetében fellebbezett, így csupán az ő ügyük került másodfokra, ahol szerdán a Fővárosi Ítélőtábla az ügy lényegét tekintve helyben hagyta az elsőfokú ítéletet és bűncselekmény hiányában jogerősen is felmentette a két egykori titkosszolgálati vezetőt. Két megvádolt kollégájuk vonatkozásában az ügyészség nem fellebbezett a múlt évi elsőfokú döntés ellen, így az ő felmentésük már akkor jogerőre emelkedhetett.

A másodfokú ítélethirdetést követően az ügyben védőként eljáró Zamecsnik Péter ügyvéd annyit mondott: megalapozatlan volt a vádemelés, amit a bírósági ítéletek első- és másodfokon is alátámasztanak.

Szerző
Frissítve: 2014.09.10. 14:56