Kultúrák találkozása? - Lady Gaga a Közel-Keleten koncertezik

Először koncertezik a Közel-Keleten Lady Gaga amerikai énekesnő, aki Artrave: The Artpop Ball elnevezésű turnéjának keretében lépett színpadra a dubaji Mejdan lóversenypályán.

A popénekesnő több mint húsz slágerével, köztük az Artpop, a Pokerface, a Born this way és az Applause című számokkal örvendeztette meg a szerda esti koncertre összegyűlt több tízezer rajongóját. 

A helyi kultúra iránti tisztelet jeleként a szervezők némileg módosították a koncert menetét és magához képest Gaga is visszafogott jelmezekben lépett a színpadra. "Nagyon sokáig vártam az engedélyre. Könyörögtem és kérdezgettem, hogy mikor lehetek már végre a közel-keleti rajongóimmal" - mondta az énekesnő a koncert közben.

Gaga korábban azt nyilatkozta a sajtónak, hogy a show egyetlen dubaji rajongója számára sem lesz kulturálisan sértő. Az Egyesült Arab Emírségeken kívül Kuvaitból, Iránból, Nagy-Britanniából, a Fülöp-szigetekről és Kínából is érkeztek - az amerikai pop díva által "kis szörnyetegeknek" nevezett - rajongók a szabadtéri koncertre. A hatalmas hőségre való tekintettel a szervezők hűtőberendezésekkel gondoskodtak a közönség kényelméről.

Gaga "valóra vált álomnak" nevezte Dubajba érkezését. "Régi álmom volt, hogy a Közel-Keletre jöjjek és ez most végre megvalósult" - írta az énekesnő egy Facebook-bejegyzésben. A popdíva mindössze néhány napot tölt Dubajban, majd tovább indul Tel Aviv-ba, turnéjának következő állomására.

Szerző