Előfizetés

Busz és személyautó karambolozott a fővárosban

Egy autóbusz ütközött személyautóval Budapesten vasárnap este, hárman megsérültek.

Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság tájékoztatása szerint a baleset az V. kerületben,  az Október 6. utca és a József Attila utca kereszteződésében történt.

MTI Fotó: Lakatos Péter

MTI Fotó: Lakatos Péter

A baleset során hárman sérültek meg, őket a mentők kórházba szállították.  

Orbán Viktor felszólalásával kezdődik a parlamenti ülés

Orbán Viktor miniszterelnök napirend előtti felszólalásával kezdődhet ma az Országgyűlés őszi ülésszaka, amelyen az elsők között tárgyalhatják a kormány devizahitelesek kártalanításáról szóló törvényjavaslatát.

A Ház szokásainak megfelelően 13 órakor kezdi meg munkáját, két közelmúltban elhunyt képviselő: a szocialista Kiss Péterre és a korábban az MDF színeiben politizáló Szűcs Istvánra történő emlékezéssel.

A napirendi pontok tárgyalása előtt várhatóan szót kér Orbán Viktor, aki pénteki rádióinterjújában arról beszélt, a bankok elszámolásának végén átlagosan egyharmaddal biztosan csökkenni fog az adósok fennmaradó hiteleinek törlesztőrészlete. A kormány erről szóló javaslatát pénteken nyújtotta be az Országgyűlésnek. Az előterjesztés alapján a pénzügyi intézményeknek el kell számolniuk fogyasztóikkal a múltbeli túlfizetéseket, a kiszámítási és elszámolási módszertan részletszabályainak megállapítását ugyanakkor a Magyar Nemzeti Bank (MNB) kompetenciájába utalja.

A házelnök előzetes napirendi javaslata alapján az előterjesztés általános vitája kedden kezdődik, ezt követően a parlament legkorábban szeptember 24-én szavazhat a törvényjavaslatról. A képviselők a mai interpellációs időszakot megelőzően dönthetnek a szocialista Hiszékeny Dezső mentelmi jogának felfüggesztéséről, amelyet az ügyészség kezdeményezett. A Fidesz-frakció korábban jelezte, megszavazza az ellenzéki politikus mandátumának kiadását. 

Az azonnali kérdéseket és kérdéseket követően több nemzetközi szerződés kihirdetését tárgyalhatja a Ház, de várhatóan terítékre kerül a használatarányos útdíj szabályainak módosítása is.

Fának ütközött egy motorvonat

Sínekre dőlt fának ütközött egy motorvonat Szentes közelében. A HavariaPress úgy értesült, hogy a szerelvény nem siklott ki, és senki nem sérült meg.

Hétfőn kora reggel ütközött egy kidőlt, a síneken fekvő fának a Csongrád és Szentes között közlekedő személyvonat, a  járművön utazóknak nem esett baj. A balesetet okozó fa eltávolításáig, szünetel a forgalom a pályaszakaszon.