Előfizetés

Rezsicsökkentés után rezsiholding

Publikálás dátuma
2014.09.16. 15:46
Fotó: Népszava
A rezsicsökkentés után a következő lépés a rezsiholdig létrehozása, amely az ipari rezsicsökkentés és a hazai vállalkozások versenyképességének javításának további alapja lesz.  Ezt Kurucz Éva kormányszóvivő jelentette be. 

A tájékoztatás szerint szeptember elsejével az áram ára további 5,7 százalékkal lett olcsóbb, októbertől pedig az távhő ára csökken további 3,3 százalékkal.

Kurucz Éva közlése szerint a következő lépés a rezsiholdig létrehozása, amely az ipari rezsicsökkentés és a hazai vállalkozások versenyképességének javításának további alapja lesz. A kormányszóvivő egyúttal cáfolta a Népszabadságban keddi számában megjelent állításokat. Szavai szerint  a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal gázár-szabályozásról szóló szakmai rendeletmódosítása semmilyen módon nem érinti a rezsicsökkentést és semmilyen formában nem érinti a lakossági végfogyasztói árakat, mivel azokat a fejlesztési miniszter rendelete határozza meg.

Népszabadság: Mégiscsak drágulhat a gáz lakossági ára október 1-től
 A Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal friss rendelete a Magyar Közlönyben jelent meg tegnap délután. Eszerint a lakosság által fizetendő tarifa egyik eleme, az úgynevezett elosztási forgalmi díj a különböző szolgáltatóknál 5-13 százalékkal emelkedik.

Maláriás a Debrecenben rosszul lett nigériai férfi

Maláriás az a 20 éves nigériai férfi, akit magas lázzal vittek be hétfőn a mentők a debreceni Kenézy kórházba.

Az intézmény szóvivőjének információi szerint a kedden lezárult laboratóriumi vizsgálatok igazolták, hogy a fiatalember, aki a Debreceni Egyetem egyik kollégiumában lett rosszul, maláriás. A fiatalember elmondta, hogy betegsége nem újkeletű, de a gyógyszereit Nigériában hagyta.

Kitért arra, hogy miután a férfi a gyógyszereket a kórházban megkapta, jelentősen javult, stabil az állapota, és várhatóan kedd délután vagy szerda délelőtt távozhat az intézményből.  A maláriával kezelt férfi nem veszélyes a környezetére, a betegséget egyes afrikai szúnyogok terjesztik.

Az ÁNTSZ Országos Tisztifőorvosi Hivatal hétfőn azt közölte az MTI-vel, a nigériai férfi hétfőn jelentkezett háziorvosánál magas lázzal járó rosszullét miatt. Ellátását a nyugat-afrikai Ebola-járvánnyal összefüggő fokozott egészségügyi készültség miatt kiadott országos tisztifőorvosi utasítás szerint kezdték meg. Akkor azt is közölték, hogy a tünetek maláriára utalnak, nem ebolára, és a férfi nem járt olyan területen Nigériában, amelyet az Ebola-járvány érint, így "nem áll fenn az Ebola-láz gyanúja".

Újra James Bond bőrében

Sam Mendes december 6-án kezdi forgatni a 24. James Bond-filmet - értesült a Variety.com.

Daniel Craig negyedszer alakítja majd a 007-es brit titkosügynök szerepét az új kalandban. A szereposztásban a korábbi produkcióból Ralph Fiennes mint M, Naomie Harris mint Eve Moneypenny, Rory Kinnear mint Bill Tanner és Ben Whishaw mint Q tér vissza a filmvászonra.

A 007 Skyfall című eddigi legsikeresebb Bond-filmet rendező Mendes John Logan forgatókönyvét használja, amelyen Neal Purvis és Robert Wade is dolgozott. Ez a trió jegyezte a Skyfallt is. Az MGM, a Sony, valamint a producerek, Michael G. Wilson és Barbara Broccoli, tavaly nyáron jelentették be, hogy a 24. James Bond-mozi az Egyesült Királyságban 2015. október 23-án, az Egyesült Államokban pedig november 6-án debütál.

A 007 Skyfallra világszerte 1,1 milliárd dollárért váltottak jegyet a nézők. A film főcímdaláért Adele Oscar-díjat kapott, az amerikai filmakadémia emellett a produkció hangvágását is egy Oscar-szoborral jutalmazta. A film felvételeinek kezdetéről szóló híreket a producerek eddig nem erősítették meg hivatalosan.