Rogán Antal;

Önkormányzati lakás a Rogán-rokonnak

Ausztriában él Facebook-profilja szerint a fideszes Rogán Antal feleségének egyik nagykorú nőrokona, aki azzal az indoklással kapott önkormányzati lakást a kormánypárti vezetésű Pécsen, hogy édesanyja súlyos betegsége mellett "egyedül neveli őt" - értesült a stop.hu.

A hírportál szerint az édesanya, Rogán Gaál Cecília unokatestvére jelenleg személyügyi osztályvezető a pécsi városházán. Moór Eszter, az önkormányzat népjóléti bizottságának elnöke a portál kérdésére így reagált: "a férjét elvesztő, súlyos beteg, gyermekét egyedül nevelő F. Gy. nagykorú lányának csaknem 2 éves várakozás után adott bérbe egy leromlott állagú, rossz műszaki állapotban lévő panellakást a város a népjóléti és sportbizottság határozata alapján". A bérlakást elnyerő lány édesanyja egyébként Facebook-profilja szerint nemrégen adott el egy jó állapotú házat.

Rogán Gaál Cecília legutóbb férje áprilisi ingatlanbotránya kapcsán került reflektorfénybe. Rogán Antal ugyanis az előző évek képviselői vagyonbevallásaiban 50 százalékos tulajdoni hányadot jelölt meg egy, a II. kerületi Pasa Parkban 2009-ben vásárolt, a helyi árviszonyok szerint több mint 80 millió forint értékű ingatlanban, míg a feleségé volt a lakás másik fele. Csakhogy az ingatlan-nyilvántartásból kiderült: valójában 100 százalékban a fideszes politikusé a luxuslakás, amely ráadásul nagyobb, mint amit a Fidesz-frakcióvezető többször is módosított vagyonnyilatkozatában megjelölt.