A rezsicsökkentés dupláját veheti vissza a Fidesz

A Fidesz-kormány a rezsicsökkentésnek, vagy a családi adókedvezménynek a kétszeresét veheti vissza a nyugdíjak megadóztatásával, nyugdíjcsökkentéssel, az egészségügy fizetőssé tételével, és a közszférában tervezett tömeges elbocsátásokkal. Mindezt Lukács Zoltán, az MSZP alelnöke, frakcióvezető-helyettes jelentette ki a Parlamentben.

A politikus mindezt annak az 1700 milliárd forintos megszorító csomagnak a kapcsán mondta, amelyet Varga Mihály pénzügyminiszter kedden jelentett be egy konferencián.

Lukács emlékeztetett, már korábban kiszivárgott: Orbán Viktor az egészségügy, a nyugdíjak, az oktatás és a közszféra területén azt akarja elérni, hogy „egyre kevesebben éljenek az államból”, ezért olyan változtatásokra készül, amelyek még a Fidesz szavazótáborát is kedvezőtlenül fogják érinteni. Lukács kijelentette: nem véletlen, hogy a miniszterelnök erről még saját frakciójának sem mert beszélni.

A frakcióvezető-helyettes felszólította Varga Mihály pénzügyminisztert, hogy ne halogassa a költségvetés benyújtását október végéig, hanem terjessze azt a Parlament elé szeptember 30-ig. „A költségvetésben már benne van, hogy mit tervez a Fidesz-kormány. Az embereknek joguk van tudni, ha ezt az 1700 milliárdot a Fidesz nyugdíjcsökkentéssel, a nyugdíjak megadóztatásával, az egészségügy fizetőssé tételével vagy tömeges elbocsátásokkal kívánja kipréselni” – mondta Lukács Zoltán napirend előtt a Parlamentben.

MSZP

Szerző

Katonai konvojok a nyugati határnál

Újabb katonai konvojok érkeznek a Magyar Honvédség (MH) őszi kiképzési gyakorlatára. Szerdán és csütörtökön az M1-es autópályán, majd a 82-es és a 8-as úton lehet számítani katonai járművekre - közölte a Honvédelmi Minisztérium (HM).

Mint közleményükben felidézték, az MH Összhaderőnemi Parancsnokság és alárendelt katonai szervezetei őszi, több nemzet részvételével zajló kiképzési sorozatot tartanak szeptember 8. és október 17. között a Bakonyban. A Közös Fellépés 2014 elnevezésű gyakorlatsorozaton csaknem 1300 katona vesz részt és 400 technikai eszközt használnak, ennek keretében újabb konvojok érkeznek a gyakorlótérre.

A járművek szerdán és csütörtökön Ausztria felől Győrig közlekednek az M1-es autópályán, majd a 82-es és 8-as úton mennek tovább a gyakorlótérre. A járműveknek a Magyar Honvédség kíséretet biztosít a határtól a gyakorlótérig.
A HM azt kéri, hogy az említett útvonalakon közlekedők óvatosan közelítsék meg a katonai konvojt, ezzel is segítve annak biztonságos és folyamatos haladását.

Szerző

Orbán Viktor: a zsidóság értékei színesítsék nemzetünket!

Levélben köszöntötte a zsidó újév alkalmából Orbán Viktor miniszterelnök négy magyarországi zsidó szervezet vezetőjét - közölte Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője.

A levelekben - amelyeket Deblinger Eduárd, a Magyarországi Autonóm Orthodox Izraelita Hitközség elnöke, Heisler András, a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége elnöke, Köves Slomó, az Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség vezető rabbija, valamint Szabó György, a Magyarországi Zsidó Örökség Közalapítvány elnöke számára kézbesítettek szerdán - Orbán Viktor úgy fogalmaz: "mikor az óévet felváltja az új, valamennyien számvetést készítünk. Értékeljük az elmúlt időszakot, és felülvizsgáljuk a terveinket. Bár eltérően számítjuk az időt, és hagyományaink is különböznek, a Rós Hásáná mégis közös értéket közvetít".

A kormányfő a zsidó újév alkalmából "örömmel és nagyrabecsüléssel" köszöntötte a magyarországi zsidó közösséget. Orbán Viktor úgy fogalmazott: "kérem a Teremtőt, hogy mindaz az érték, amelyet Önök és elődeik évszázadok óta őriznek és ápolnak, továbbra is színesítse nemzetünket, és vezessen közösségeink gyarapodásához! Kívánom, hogy valamennyien a jó esztendőre legyenek beírva!" - zárta köszöntő sorait a miniszterelnök.

Szerző