Újabb bizonyíték az Orbán-kormány társadalmi hűtlen kezelésére

Az Orbán-kormány társadalmi hűtlen kezelésének újabb bizonyítéka, hogy a magyarok parlagfű-mentesítésre felajánlott adóforintjainak nagy részét teljesen másra használták fel - szögezi le az MSZP közleménye.

"Több mint egymilliárd forintot ajánlott fel 177 ezer tisztességes és jóhiszemű adózó közel kétmillió parlagfűallergiával küzdő honfitársunk megsegítésére, többek közt megelőző programokra, parlagfű-mentesítésre és a fertőzött területek felderítésére. Ám a pénzt a kormány végkielégítésekre, gépkocsivásárlásokra, számítógépekre és a minisztériumi irodákra költötte.

Felszólítjuk a kormányt, hogy hagyjon fel a társadalmi hűtlen kezeléssel, nevezze meg a hűtlen kezelés felelőseit, és azonnal pótolja a költségvetés tartalékából azt a 600 millió forintot, amit elvettek a magyar adózók pénzéből!

Heringes Anita,
országgyűlési képviselő,
a Fenntartható fejlődés bizottság tagja

Beke Károly,
elnökségi tag"

Szerző

Hurrá! Szerdán ismét megnyitják a Lánchíd utcát

Szerda reggel üzemkezdetkor megindulhat a buszközlekedés és a célforgalom a Lánchíd utcában - tájékoztatta az I. kerületi önkormányzat a távirati irodát.

A területen elvégezték a garanciális hibajavításokat és megtörtént a műszaki átadás-átvétel. A Lánchíd utcát és környékét a Várkert Bazár fejlesztésének második üteméhez kapcsolódóan újították fel. Új burkolatot kaptak az utcák, korszerűsítették a közvilágítást, kerékpársávokat, új villamosmegállókat és szökőkutakat alakítottak ki, megújították és növelték a zöldfelületeket, valamint rendbe hozták a Lánchíd utca alatt található közműveket is.

A Lánchíd utcát a munkálatok teljes idejére lezárták a forgalom elől.

A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) tájékoztatása szerint a Szent Gellért rakpart felől változott a Lánchíd utca megközelítése: az Erzsébet híd lehajtójánál új jelzőlámpás csomópontnál a bal oldali forgalmi sávon keresztül tudnak majd behajtani az Apród utcába, onnan pedig a Lánchíd utcába. A Döbrentei utca és az Ybl Miklós tér egy része egyelőre munkaterület marad, oda továbbra is tilos lesz a behajtás. A Lánchíd utcán 30 kilométer per órás sebességkorlátozást vezettek be.

Szerző
Frissítve: 2014.09.30. 19:12

Schiffer: folyamatosan vizsgálni kell a politikusok vagyonosodását

 Az LMP újra be fogja nyújtani az Országgyűlésnek a politikusok kötelező és rendszeres vagyonosodási vizsgálatáról szóló törvényjavaslatát - hangoztatta Schiffer András, a párt társelnöke  Szombathelyen.

Szorgalmazta, hogy annak, aki köztisztséget visel - legyen kormánytag, országgyűlési képviselő, polgármester vagy önkormányzati képviselő - kötelezően és rendszeresen vizsgálja meg az adóhatóság a vagyongyarapodását.

Emlékeztetett: a jelenlegi "narancsos többség" egyszer már elutasította az LMP-nek a politikusok vagyonosodásának vizsgálatát célzó törvényjavaslatát. Szavai szerint azonban ahogyan azt az ügynöktörvény esetében is tette, pártja újra és újra elő fogja terjeszteni azt. Akkor fognak az emberek bízni, ha vannak olyan intézmények, amelyek garantálják azt, hogy a túlzott és hivalkodó vagyongyarapodásnak a hátterét igenis ki lehet deríteni és a "körmére lehet nézni" azoknak a politikusoknak, akik "a közösség szolgálatát az elmúlt 25 évben összetévesztették a szabadrablással" - jelentette ki.

Az LMP társelnöke Szombathely főterén Istvánffy Andással, a 4K elnökével közösen tartott sajtótájékoztatót, a vasi megyeszékhelyen ugyanis - ahogyan ők fogalmaztak - "a rendszerkritikus erők" együtt indítottak jelöltet és támogatják Horváth Zoltánt, az LMP polgármesterjelöltjét. Istvánffy András hangsúlyozta: az LMP és a 4K azért hozta létre választási szövetségét az októberi önkormányzati választásra, hogy érdemi változások következzenek be Magyarországon és ne pusztán két "maffiaszerű hálózat" váltogassa egymást a hatalomban.

A hétköznapi emberek rengeteget csalódtak az elmúlt 25 évben a politikusokban, ezért a jövőben minden politikust, beleértve a sajátjaikat is, "sokkal rövidebb pórázra kell fogni", nem szabad teljesen szabad kezet adni a politikai elitnek, ahogyan ezt eddig tették - mondta. Éppen ezért javasolják - folytatta -, hogy Magyarországon is vezessék be a helyi önkormányzatok szintjén az úgynevezett részvételi költségvetést, vagyis az emberek közvetlenül dönthessenek a költségvetés felhasználásának egy részéről. Ők dönthessék el például, hogy a pénzt egy adott településen szociális szolgáltatásokra, vagy éppen az infrastruktúra fejlesztésére fordítják.

Szerző