LMP: Az MNB továbbra is szórja a pénzt

Az LMP véleménye szerint a Magyar Nemzeti Bank továbbra is szórja a pénzt és a párt elfogadhatatlan tartja, hogy az MNB egy 1,7 milliárd forintért vásárolt épületben kívánja elindítani felsőoktatási képzését - írja közleményében Schmuck Erzsébet országgyűlési képviselő és Róna Péter az LMP programtanácsának elnöke.

A dokumentum hozzáteszi: bár Magyarországon is szükség van az alternatív közgazdasági iskolák tanainak oktatására, azt a jegybank által elszórt milliárdok töredékéből is meg lehetne oldani, megszervezése pedig nem az MNB feladata.

A Lehet Más a Politika szerint a Magyar Nemzeti Bank elsődleges feladatai a pénzügyi stabilitás elérése és fenntartása, valamint felelős monetáris politika szakszerű folytatása - jelentik ki. Hangsúlyozzák: a párt korábban ezért azt kezdeményezte, hogy Matolcsy György jegybankelnök a költségvetési bizottság előtt számoljon el az MNB alaptevékenységéhez nem tartozó, milliárdos nagyságrendű költekezésével.

 

Szerző

Újabb bizonyíték az Orbán-kormány társadalmi hűtlen kezelésére

Az Orbán-kormány társadalmi hűtlen kezelésének újabb bizonyítéka, hogy a magyarok parlagfű-mentesítésre felajánlott adóforintjainak nagy részét teljesen másra használták fel - szögezi le az MSZP közleménye.

"Több mint egymilliárd forintot ajánlott fel 177 ezer tisztességes és jóhiszemű adózó közel kétmillió parlagfűallergiával küzdő honfitársunk megsegítésére, többek közt megelőző programokra, parlagfű-mentesítésre és a fertőzött területek felderítésére. Ám a pénzt a kormány végkielégítésekre, gépkocsivásárlásokra, számítógépekre és a minisztériumi irodákra költötte.

Felszólítjuk a kormányt, hogy hagyjon fel a társadalmi hűtlen kezeléssel, nevezze meg a hűtlen kezelés felelőseit, és azonnal pótolja a költségvetés tartalékából azt a 600 millió forintot, amit elvettek a magyar adózók pénzéből!

Heringes Anita,
országgyűlési képviselő,
a Fenntartható fejlődés bizottság tagja

Beke Károly,
elnökségi tag"

Szerző

Hurrá! Szerdán ismét megnyitják a Lánchíd utcát

Szerda reggel üzemkezdetkor megindulhat a buszközlekedés és a célforgalom a Lánchíd utcában - tájékoztatta az I. kerületi önkormányzat a távirati irodát.

A területen elvégezték a garanciális hibajavításokat és megtörtént a műszaki átadás-átvétel. A Lánchíd utcát és környékét a Várkert Bazár fejlesztésének második üteméhez kapcsolódóan újították fel. Új burkolatot kaptak az utcák, korszerűsítették a közvilágítást, kerékpársávokat, új villamosmegállókat és szökőkutakat alakítottak ki, megújították és növelték a zöldfelületeket, valamint rendbe hozták a Lánchíd utca alatt található közműveket is.

A Lánchíd utcát a munkálatok teljes idejére lezárták a forgalom elől.

A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) tájékoztatása szerint a Szent Gellért rakpart felől változott a Lánchíd utca megközelítése: az Erzsébet híd lehajtójánál új jelzőlámpás csomópontnál a bal oldali forgalmi sávon keresztül tudnak majd behajtani az Apród utcába, onnan pedig a Lánchíd utcába. A Döbrentei utca és az Ybl Miklós tér egy része egyelőre munkaterület marad, oda továbbra is tilos lesz a behajtás. A Lánchíd utcán 30 kilométer per órás sebességkorlátozást vezettek be.

Szerző
Frissítve: 2014.09.30. 19:12