Mészáros Lőrinc sem érinthetetlen?

Publikálás dátuma
2014.10.01. 11:40
Fotó: Népszava
Szégyenfolt került a felcsúti polgármester, Mészáros Lőrinc két cégének adatlapjára - írja a Népszabadság. Az Orbán Viktorral bizalmas viszonyt ápoló milliárdos vállalkozó R-Kord Építőipari Kft.-jénél az adóhivatal tartott végrehajtást, az Aranykorona Mezőgazdasági Zrt.-nél pedig Mészáros tulajdonszerzése előtt indult végrehajtás. De a cég tartozását utóbb rendezték.

Hogy a végrehajtás milyen összegű volt, az egyik esetben sem derül ki a cégbírósági dokumentumokból, az viszont igen, hogy a munkát március végére befejezték. Tehát vagy az adóhivatal vitte a megállapított járandóságot, vagy a cégek rendezték „hiányosságaikat”, azaz fizettek.

A 2013-ban 68 személyt foglalkoztató építőipari R-Kordnak nem ez az első ilyen ügye, hiszen 2008 áprilisában is volt egy hasonló eljárás ellene, igaz, akkor még nem Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozott, és Femol 97 Kft. néven működött. Felcsút polgármestere, aki a mostani választáson is jelölteti magát, 2013 márciusában szerezte meg a vállalatot.

Ami az Aranykorona Zrt.-t illeti: tavalyi mérlege szerint 1,16 milliárd forint forgalmat bonyolított, egy évvel korábban ez még 1,52 milliárd volt. A felcsúti polgármester február végén vette át a cég irányítását, a vállalkozás már január elejétől végrehajtás alatt állt. Az adásvétel közben viszont – alighanem felelős vásárlóként – átvilágíttatta a mezőgazdasági vállalkozást, így az ügyről biztosan értesült. A cégbírósági adatok szerint március elejére rendezték a tartozást. Az Aranykorona Mészáros Lőrinc egyik legfrissebb szerzeménye. 

További részletek a nol.hu-n

Szerző

A DK-ba igazolna át Kunhalmi?

A kérdésre a válasz: nem. A DK alelnöke az ATV reggeli műsorban álhírnek minősítette, hogy Kunhalmi Ágnes, az MSZP budapesti elnöke október közepétől a Demokratikus Koalícióban folytatná.

Vadai Ágnes az értesülést közlő lapokról azt mondta, hogy azok többször közöltek már álhíreket. A DK alelnöke szerint senki nem gondolhatja, hogy Kunhalmi Ágnes egy tisztességtelen politikus, aki már hónapokkal korábban olyan alkukat köt, amelyekkel saját pályáját egyengeti. Azt a hírt viszont nem cáfolta egyértelműen, hogy a DK a közeljövőben megváltoztatná a nevét.

Az érintett a távirati irodának nyilatkozva szintén cáfolta a hír, ahogy Kunhalmi Ágnes fogalmazott: a Magyar Nemzet "látomásos költészetre" váltott, mert biztos nehéz elfogadni, hogy az ország számos városában, budapesti kerületek sokaságában és Budapest egészén a Fidesz október 12-én elveszíti a választást. Az MSZP budapesti elnöke a napilapnak nyilatkozó névtelen szocialistáknak azt üzente, hogy többre mennének azzal, ha szórólapot osztanának, és segítenék a Budapesten változást akaró választókat. 

Szerző
Témák
MSZP DK Kunhalmi
Frissítve: 2014.10.01. 12:33

Megváltozott a belföldi egyetemes tudakozó hívószáma

Mától az országos belföldi egyetemes tudakozót a 11800-as számon lehet elérni, az eddig használt 198-as számot tárcsázók figyelmét hangbemondással hívják fel a változásra - közölte a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság.

A közlemény szerint a hatóság 2013 végén írt ki pályázatot az egyetemes tudakozó működtetésére, amelyen az összességében legkedvezőbb ajánlatot benyújtó Invitel Távközlési Zrt. nyert. A hatályos európai uniós rendelkezések előírják a tudakozószolgáltatás rendszeres felülvizsgálatát, így az NMHH rendelete szerint a két intézmény által júliusban aláírt szerződés korlátozott időre szól. A megállapodás értelmében az Invitel az egész országra kiterjedően, egységes keretek között biztosítja a szolgáltatást.

Az országos belföldi egyetemes tudakozón keresztül a továbbiakban is a lakossági és az üzleti előfizetők vezetékes, valamint mobiltelefonszámairól lehet információkat kérni, ha az érintettek előzetesen hozzájárultak a közlésükhöz. Címadatok alapján lehet érdeklődni a telefonszámokról és fordítva, és a hívók előfizetői jogosultság alapján kérhetik az általuk keresett normál díjazású hívószámok automatikus kapcsolását vagy a szám továbbítását sms-ben - közölték.

Szerző