Hat autó gyulladt ki egy vecsési hotelnél

Lángra kapott egy személyautó, majd további ötre terjedt át a tűz egy vecsési szálloda parkolójában - közölte a Pest megyei katasztrófavédelem szóvivője.

Csámpai Attila tájékoztatása szerint egyelőre nem lehet tudni, hogy mitől gyulladt ki a Lőrinci utcában parkoló autó, melyről a lángok átterjedtek a mellette álló másik öt kocsira. Személyi sérülés nem történt, de az anyagi kár jelentős.
A monori tűzoltók megfékezték a lángokat, az eset körülményeinek tisztázására a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság tűzvizsgálatot indított - mondta a szóvivő.

Szerző
Témák
Vecsés autótűz

Leütötték, összeverték a plébánost

Három évig tartó nyomozás után emelt vádat az ügyészség azzal a két férfival szemben, akik 2011 tavaszán kirabolták a plébániát Mesztegnyőn - jelenti a HavariaPress.

A Somogy megyei településen 2011. április 5-én hajnalban hatolt be az egyik ablakon keresztül két, akkor még ismeretlen férfi, akik vélhetően értesültek arról, hogy az egyházközség egy pályázaton nagyobb pénzösszeget nyert az épület felújítására. Az épületben alvó plébános felébredt a zajra és felkelt, de a betörők a náluk levő elemlámpával leütötték, összeverték és megkötözték. A plébánia lemezszekrényében azonban nem találták meg a remélt összeget, ezért a sértett készpénzét, személyes holmijainak egy részét, valamint több egyházi kegytárgyat vették magukhoz, és azokkal távoztak a helyszínről.

A több százezer forintos kárt okozó rablók után évekig nyomoztak a megyei hatóságok, végül nemzetközi elfogatóparancs alapján, Belgiumban fogták el az egyik elkövetőt - akiről kiderült, hogy többszörös visszaeső -, majd 2014. júniusában a társát is. A nyomozás lezárását követően az ügyészség a tegnapi napon vádat is emelt az előzetes letartóztatásban levő vádlottakkal szemben rablás megalapozott gyanúja miatt, és mindkettejükre végrehajtandó szabadságvesztés kiszabását, a közügyektől való eltiltást és vagyonelkobzást indítványozott a vádiratban.

Szerző

"Hangok" sugallatára fojtotta a Dunába egyéves kisfiát

Publikálás dátuma
2014.10.02. 12:40
Illusztráció/Getty Images
Az ügyészség vádat emelt az ellen a nő ellen, aki tavaly szeptemberben zavart állapotban, egyéves kisfiával besétált a folyóba, vele együtt a víz alá merült, majd ott a gyermekét elengedte.

A vádirat szerint, a vádlott 2013. szeptember 26-án a reggeli órákban egyéves kisfiával a bölcsőde felé indult, amikor "olyan hangokat hallott, amelyek arra ösztönözték, hogy ölje meg magát és a gyermekeit". A nő a budai alsó rakparthoz ment, ott kivette a gyereket a babakocsiból, majd a karjában tartva, besétált vele a Dunába, és a parttól pár méterre a kisfiúval együtt a víz alá merült. A vádlott a gyermeket a folyóban elengedte, ő maga pedig kijött a vízből.

A gyermek megfulladt. A nő ellen tizennegyedik életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett emberölés bűntette miatt emelt vádat az ügyészség - olvasható a közleményben. A rendőrség korábbi közleményében azt írta: a Budapesti Rendőr-főkapitányság III. kerületi kapitányságán jelentette be egy III. kerületben élő nő, hogy a vele egy háztartásban élő egyéves unokája eltűnt. A nagymama elmondta, hogy lányát, a gyermek anyját, egy fővárosi egészségügyi intézmény pszichiátriai osztályán kezelik, de unokája nincs vele. A rendőrök azonnal keresni kezdték a gyereket.

A kutatással párhuzamosan a rendőrség bűnügyi bevetési osztályának nyomozói - orvosa jelenlétében - meghallgatták a pszichiátriai osztályon visszatérően kezelt nőt. A 35 éves L. Katalin Tímea elmondta, hogy legkisebb gyermekével együtt meg akart halni. A nő nem tudta megjelölni a helyet, ahol a folyóba gyalogolt, mindössze egy közeli étteremre, fás, bokros területre, közeli panelházakra emlékezett. A rendőrök a III. kerületi Slachta Margit rakparton, a hullámtörő kövek között találták meg a gyermek holttestét. A nő a bűncselekmény elkövetését elismerte, a vallomástételt azonban akkor megtagadta - írta a rendőrségi közlemény.

Szerző