Kedvenc sajtjainkban romlott adalékok - Lecsapott a Nébih

Publikálás dátuma
2014.10.21. 11:34
Forrás: Thinkstock
Újabb hiányosságokat tárt fel a tejágazati célellenőrzés: több autóval terítették Budapesten és környékén a Nógrád megyében engedély nélkül palackozott tejet, egy fővárosi sajtgyártó üzemben pedig bevett gyakorlatnak számított, hogy lejárt alapanyagokat és selejt késztermékeket hőkezeltek és használtak fel újra a gyártás során.

Az eljárások folyamatban vannak, előreláthatólag több tízmillió forintos bírság várható a két ügyben.

A Nébih közleménye szerint a fővárosi sajtgyártó üzem ellenőrzésekor kiderült: a "friss" termékekbe több éve lejárt termékeket is bedolgozhattak, ezek jelentős része gusztustalan, szennyezett, penészes, rovarokkal belepett sajt volt. Az élelmiszerbiztonsági hatóság eddig 160 tonna ilyen alapanyagnak szánt terméket semmisített meg azonnali hatállyal. A cég készletét zárolták, az üzletekbe kikerült késztermékek visszahívása folyamatban van.

A Nébih 4 megyében tartott célellenőrzést, a Bács-Kiskun és Vas megyében található sajtüzemekben csupán apróbb hiányosságokat tapasztaltak az ellenőrök. 

Nógrád megyében egy olyan engedély nélkül üzemelő tejpalackozó egység működését tiltották meg, ahonnan naponta 500-1200 liter tejet szállítottak ki. A vizsgálat során több mint 500 liter jelöletlen, nem nyomonkövethető, tartályos és már kipalackozott tejet foglaltak le. 

A már bizonyítottan jogszabályellenesen előállított 93 tétel listája elérhető a hatóság weboldalán, ezek között többfajta Auchan kördobozos termék, Camping kördobozos és lapka sajt, Falujava, Mackó, Privát, Reál, Viked, illetve Tuti Tipp lapka sajt szerepel, amelyek lejárt minőségmegőrzési idejű alapanyag felhasználásával készültek.

Szerző

Halálra gázoltak reggel egy kerékpárost

Halálra gázoltak egy kerékpárost kedd reggel Budapesten, a XVIII. kerületben.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság a rendőrség honlapján az olvasható, hogy reggel negyed nyolc körül a Méta és Kolozsvár utca kereszteződésében eddig tisztázatlan körülmények között egy személygépkocsi elgázolt egy kerékpárost.

A baleset következtében a kerékpáros nő olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette.

Szerző
Témák
baleset

Gyalogost gázoltak halálra

Teherautó ütött el egy gyalogost Solymáron kedd reggel, a nő a helyszínen életét vesztette.

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője elmondta, a baleset a Terstyánszky Ödön utcában történt.

Szerző