Nincs gyanúsított Váradi halálának ügyében?

Publikálás dátuma
2014.10.22. 07:06
Váradi András Forrás: Facebook
Jelenleg ismeretlen tettes ellen folyik a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság eljárása, amelyben Váradi András halálának körülményeit vizsgálják - erről a megyei rendőr-főkapitányság tájékoztatta lapunkat. Vagyis az Alcsútobodozon Együtt-PM-es polgármester-jelöltjeként indult, a település határában azonban október 11-én este halálra gázolt juhász balesetében érintett 84 éves sofőrt nem gyanúsították meg. Annak ellenére, hogy a police.hu-n szombat késő este gyakorlatilag az osztrák férfit nevezte meg vétkesként. 

Mint ugyanis írták, a 8106-s számú főút 16-os kilométerszelvényénél "egy osztrák rendszámú Mercedes típusú személygépjármű, amit egy 84 éves osztrák-magyar kettős állampolgárságú férfi vezetett, elgázolt egy, az úttesten tartózkodó 50 éves alcsútdobozi lakost".

Lapunknak a rendőrség elárulta, hogy az eljárás halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt folyik, ám további részleteket az eljárásról a rendőrségnek "nem áll módjában" közölni. Azt azonban kérdésünkre közölték, hogy semmilyen kényszerintézkedést elrendelni idáig nem volt szükség. Két napja egyébként olyan meglepő hírekről lehet olvasni a közösségi csatornákon, amelyek szerint időközben a 84 éves férfi is elhunyt.

Ezt osztotta meg legalábbis Váradi András múlt szombati temetésének egyik résztvevője, ám az információt lapunknak nem erősítették meg. A rendőrség azzal kapcsolatban, hogy ez valóban megtörtént-e, azt írta: ennek megválaszolása "nem a rendőrség hatáskörébe tartozik". A feol.hu tegnap arról írt, telefonon sikerült elérniük a férfit, aki jelenleg is Ausztriában tartózkodik, "él és virul".

Szerző

Ennyi lesz az internetszolgáltatás adója

Jövőre az internetszolgáltatásra is kiterjesztik a távközlési adót, amelyet eddig a hanghívások, SMS-ek és MMS-ek után fizettek a távközlési szolgáltatók. Az adó mértéke minden megkezdett gigabyte adatforgalom után 150 forint lesz a parlamentnek kedden benyújtott 2015. évi adótörvény-javaslat alapján.

A távközlési szolgáltatóknak jelenleg magánszemélyek után 2 forintot, üzleti előfizetők esetében 3 forintot kell fizetniük hívásonként és megkezdett percenként. A küldött üzenetek - szöveges és multimédiás - adója magánszemélyeknél 2 forint, nem magánszemély előfizetőknél pedig 3 forint. A hívószámról indított hívások, küldött üzenetek utáni adó összege havonta magánszemélyek esetében legfeljebb 700 forint lehet, míg cégek esetében 5000 forint.

Csökkenthető az adóalany által fizetendő havi adó az adómegállapítás hónapját megelőzően utoljára benyújtott társasági adóbevallásban bevallott és megfizetett társasági adó egytizenketted részével. A szolgáltatóknak az adót havonta a hívást, üzenetküldést, adatforgalom lebonyolítását követő második hónap 20. napjáig kell megfizetniük.

Banai Péter Benő, a Nemzetgazdasági Minisztérium államháztartásért felelős államtitkára keddi online sajtótájékoztatóján azt mondta, a kormány 20 milliárd forint pluszbevételre számít a távközlési adó kiterjesztéséből.

Szerző

Madridban mutatkoztak be a hungarikumok

Magyar élelmiszeripari termékekkel, minőségi borokkal, valamint a kalocsai népművészeti hagyományokkal, a halasi csipkével, a Puskás örökség egyedi relikviáival és Magyarország turisztikai kínálatával ismerkedhetnek meg a látogatók a Magyar gasztronómiai napokon Madridban - közölte a Földművelésügyi Minisztérium az MTI-vel kedden.

Az eseményt a Földművelésügyi Minisztérium, Magyarország Madridi Nagykövetsége és a Magyar Turizmus Zrt. közösen szervezte.

A közlemény idézi Szakáli István Loránd agrárfejlesztésért és hungarikumokért felelős helyettes államtitkárt, aki az esemény hivatalos megnyitóján méltatta a két népet összekötő számos dolog közül a kitűnő konyhát, a jó borokat és a hagyományos vendégszeretet. 

A hungarikumokról szólva kiemelte Puskás Ferenc világszerte elismert életművét, aki kilenc évig futballozott a Real Madrid 10-eseként. 

Annak ellenére, hogy Spanyolország jelentős sertéshús-exportőr, minőségi sertéshúst importál Magyarországról. A szürke ibériai félvadsertésnek (pata negra) - amiből a híres sonkafajta, a Jamon Iberico készül - létezik egy magyarországi rokona: a mangalica. Még a legkényesebb spanyol sonka ínyencek is elismerik a magyar mangalica sertésből készült termék minőségét - hangsúlyozta Szakáli István Loránd.

Szerző