Nem támogatna Blatter a foci VB bojkottját

Publikálás dátuma
2014.10.29. 10:40
Forrás: Matthias Hangst/Getty Images
Ellenezné Slepp Blatter, a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) elnöke a 2018-ban Oroszországban esedékes labdarúgó világbajnokság bojkottját. 

A moszkvai látogatáson részt vevő Blatter annak a véleményének adott hangot, hogy Oroszországnak igenis meg kell rendeznie a világeseményt, mert a bojkottnak semmilyen pozitív következménye sem lenne.

Elsősorban egyes német politikusok vetették fel a közelmúltban, hogy amennyiben Vlagyimir Putyin elnök kormányzata továbbra is segíti a Kelet-Ukrajnában harcoló szeparatistákat, Oroszország helyett más államban kellene megrendezni a világbajnokságot. A szeparatisták két főhadiszállásán, Donyeckben és Luhanszkban hétvégén rendeznek parlamenti választást, egy héttel az ukrajnai után.

Szerző

Most is ugyanúgy döntene a Barcelona edzője

Luis Enrique továbbra sem látja drámainak, hogy csapata, az FC Barcelona vereséget szenvedett szombaton, az El Clasicón a Real Madriddal szemben. 

A katalánok edzője szerint az 1-3 erősítheti is együttese morálját. Elismerte ugyan, hogy a gárda szurkolóit igencsak megviseli egy a Santiago Bernabeu stadionban elszenvedett vereség, de „én ezt nem látom olyan szörnyű bajnak, mert csak nő a csapat motivációja” – fejtette ki sajtóértekezletén Luis Enrique, aki egykor a Realban és a Barcelonában is játszott.

Kifejtette továbbá azt is, fontosabb számára, hogy kilenc forduló után a tabella élén állnak, mint az, hogy megverjék a Realt. „Szívesen belemennék abba, hogy Barcelonában is kapjunk ki a Realtól, az Atléticótól, vagy bárki mástól, csak végezzünk az első helyen a bajnokságban” – közölte a katalánok szakvezetője. Luis Enrique vállalta a felelősséget a vereségért, de – mint mondta – megint ugyanazt a kezdő 11-et küldené pályára. Elsősorban amiatt bírálták, hogy pályára küldte Xavit, s nem a horvát Rakiticnek szavazott bizalmat, s bedobta a mélyvízbe Luis Suárezt, aki ezúttal szerencsére nem volt harapós kedvében.

Szerző

Olaj: most jön a Ljubjana

Úgy tűnik, egyre markánsabb teljesítményre képes a nemzetközi mezőnyben a Szolnoki Olaj férfi kosárcsapata. Az Adria Ligában ötből három meccset megnyert, míg az Európa Kupában egy siker mellett egy vereséget számlál. Most az utóbbiban lépnek ma pályára Dragan Alekszics tanítványai, ráadásul az az érzésük is meglehet, mintha az Adria Ligában játszanának.

Ugyanis a szlovén Olimpija Ljubljana érkezik a debreceni Főnix Csarnokba – a találkozót élőben közvetíti a Sport2 19 órától –, amely a szolnokiakkal azonos mutatókkal bír mindkét sorozatban.

Az Adria Ligában már négyszer találkoztak egymással: a 2012/13-as szezonban 89-72-re a szolnokiak, háromszor viszont a szlovén élcsapat nyert.

Ráadásul a ljubjanaiak a török Besiktas otthonában is tudtak nyerni az EK-ban, így Vojvodáéknak igencsak maximumot kell ahhoz nyújtaniuk, hogy a remek formában lévő szlovéneket megverjék.

Ez egyébként attól is függ, hogy miként tudják majd semlegesíteni a vendégek – szó szerint – legnagyobb klasszisát, a 217 centiméterre megnövő Mirza Begicet, aki korábban bajnok és kupagyőztes lett a Real Madriddal, majd Euroligát nyert az Olympiakosz Pireusszal 2013-ban. De szintén nem lesz egyszerű tartani a korábban a szolnokiaknál kosarazó bolgár Nikolovot sem.

Tény, nem egyszerű meccs előtt áll az Olaj, ugyanakkor nem is megoldhatatlan a feladat. A legutóbbi, rigai meccsen 14 pontot dobó Lóránt Péter szerint az Európa Kupában nincs egyszerű feladat, de a szurkolók segítségével a Zenit után a szlovének is legyőzhetőek.

Főleg akkor, ha Vojvodáék keze „sül”, és jönnek zsinórban a hárompontosok…

Szerző