Nehezen nyert a bajnok

Győzelemmel kezdte a szezont a bajnok San Antonio Spurs az NBA nyitónapján. Igaz, a texasiak minimális előnnyel, 101-100 arányban fektették két vállra a vendég Dallast. A bajnokcsapat legnagyobb sztárja, Tony Parker ezúttal is megcsillogtatta különleges képességeit: 23 pontot szerzett.

A kis arányú győzelem arra vezethető vissza, hogy a San Antonio több biztos kezdője nem lépett pályára, így Kawhi Leonard, Tiago Splitter és Patty Mills. Parker mellett Manu Ginobili volt elemében, aki 20 kosarat dobott és 6 gólpasszt adott.

A Dallas végig jól tartotta magát, az együttes jól erősített az elmúlt hónapokban, hiszen ide igazolt Jameer Nelson, Chandler Parsons és Tyson Chandler is. Mindannyian kezdők voltak a magyar idő szerint szerdán lejátszott találkozón.

Szerző

Nem támogatna Blatter a foci VB bojkottját

Publikálás dátuma
2014.10.29. 10:40
Forrás: Matthias Hangst/Getty Images
Ellenezné Slepp Blatter, a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) elnöke a 2018-ban Oroszországban esedékes labdarúgó világbajnokság bojkottját. 

A moszkvai látogatáson részt vevő Blatter annak a véleményének adott hangot, hogy Oroszországnak igenis meg kell rendeznie a világeseményt, mert a bojkottnak semmilyen pozitív következménye sem lenne.

Elsősorban egyes német politikusok vetették fel a közelmúltban, hogy amennyiben Vlagyimir Putyin elnök kormányzata továbbra is segíti a Kelet-Ukrajnában harcoló szeparatistákat, Oroszország helyett más államban kellene megrendezni a világbajnokságot. A szeparatisták két főhadiszállásán, Donyeckben és Luhanszkban hétvégén rendeznek parlamenti választást, egy héttel az ukrajnai után.

Szerző

Most is ugyanúgy döntene a Barcelona edzője

Luis Enrique továbbra sem látja drámainak, hogy csapata, az FC Barcelona vereséget szenvedett szombaton, az El Clasicón a Real Madriddal szemben. 

A katalánok edzője szerint az 1-3 erősítheti is együttese morálját. Elismerte ugyan, hogy a gárda szurkolóit igencsak megviseli egy a Santiago Bernabeu stadionban elszenvedett vereség, de „én ezt nem látom olyan szörnyű bajnak, mert csak nő a csapat motivációja” – fejtette ki sajtóértekezletén Luis Enrique, aki egykor a Realban és a Barcelonában is játszott.

Kifejtette továbbá azt is, fontosabb számára, hogy kilenc forduló után a tabella élén állnak, mint az, hogy megverjék a Realt. „Szívesen belemennék abba, hogy Barcelonában is kapjunk ki a Realtól, az Atléticótól, vagy bárki mástól, csak végezzünk az első helyen a bajnokságban” – közölte a katalánok szakvezetője. Luis Enrique vállalta a felelősséget a vereségért, de – mint mondta – megint ugyanazt a kezdő 11-et küldené pályára. Elsősorban amiatt bírálták, hogy pályára küldte Xavit, s nem a horvát Rakiticnek szavazott bizalmat, s bedobta a mélyvízbe Luis Suárezt, aki ezúttal szerencsére nem volt harapós kedvében.

Szerző