Kiderült, mi okozta a tűzvészt

Publikálás dátuma
2014.10.29. 11:50
Forrás: MTI Fotó: Mihádák Zoltán
Kigyulladt egy kétszintes ház tetőszerkezete szerda hajnalban Vecsésen, a tűz vélhetően a földszinten működő pékség kemencéitől indult.

A 600 négyzetméter alapterületű Táncsics Mihály utcai ingatlan teteje teljes terjedelmében égett, a tűz a szomszédos házakat is veszélyeztette. A lángokat a monori és a fővárosi tűzoltók hat vízsugárral fékezték meg, de a tető beszakadását már nem tudták megakadályozni.

Forrás: MTI Fotó: Mihádák Zoltán

Forrás: MTI Fotó: Mihádák Zoltán

 

Az utómunkálatok most is zajlanak, a tűzoltók a parázsló gócokat bontják szét és oltják, nehogy újra belobbanjanak. 

A lakhatatlanná vált épületben tartózkodó öt embernek sikerült időben kijutnia, senki sem sérült meg, elhelyezésük azonban még megoldásra vár.

Szerző

Rendőr gyilkolta meg a francia fiút

Franciaországban hatalmas botrányt keltett, hogy múlt hétvégén, egy az ország déli részén tartott tüntetésben meghalt egy 21 éves fiatalember, Remi Fraisse. Az eddigi vizsgálat megállapította, hogy a fiatalemberrel olyan gránát végzett, amelyet a csendőrség szokott használni. Ráadásul olyan helyről dobták a fiúra, ahol épp a karhatalom tagjai foglaltak helyet – közölte Claude Derens főügyész.

A tüntetést egy Sivensben építendő duzzasztógát ellen tartották múlt vasárnap. A tüntetés békésnek indult ugyan, ám később összecsapásokra került sor a rendfenntartók és a megmozdulás résztvevői között. A fiú szülei feljelentést tettek „az állami erőszak képviselőivel” szemben. A rendőri fellépés miatt Franciaország több városában is tiltakozó megmozdulásokat tartottak a karhatalmistákkal szemben.

A gátat szeptemberben kezdték építeni azzal a céllal, hogy vízzel lássa el a mezőgazdasági termőterületeket. A beruházás ellenfelei szerint az egész építkezéssel csak a nagyvállalatok kedvében akarnak járni a hatóságok.

Szerző

Részegen, jogosítvány nélkül okozott balesetet egy tizenéves

Egy 17 éves fiú okozott balesetet, mint kiderült, a fiatal ittas volt és jogosítványa sem volt - írja a kemma.hu 

A fiatalkorú - feltehetőleg gyorshajtás miatt - Dömösnél elvesztette uralmát az autó felett, a jármű az árokba csúszott. A mellette ülő fiatal is megsérült, mindketten nyolc napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedtek.

A Tatabányai Járási Ügyészség súlyos testi sértést okozó, ittas állapotban elkövetett járművezetés miatt vádat emelt a 17 éves fiúval szemben.

Szerző