Tagad egy 16 évvel ezelőtti gyilkosság vádlottja

Tagadta bűnösségét egy 1998-ban történt emberölés vádlottja a Pécsi Törvényszéken hétfőn kezdődött büntetőperben.

H. Gábor a bíróság Antal Gábor vezette büntetőtanácsa előtt mindössze annyit közölt, hogy fenntartja korábbi vallomását, nem ismeri el felelősségét.
Az ügyészség szerint a 42 éves férfi volt az, aki testőrével 1998. január 21-én a Pécset Orfűvel összekötő Abaligeti útra csalta egy tőle üzleti ügy miatt pénzt követelő ismerősét.

A vád alapján H. Gábor ott különös kegyetlenséggel végzett a férfival: tizenhatszor csákánynyéllel sújtott le rá, tizenkilencszer késsel szúrta meg. Az áldozat hosszú szenvedés után a helyszínen belehalt sérüléseibe, feltételezett gyilkosa és társa elmenekült.
A vádlott testőre még abban a hónapban rendőrkézre került, és egy évvel később bűnsegédként, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés miatt jogerősen nyolc év fegyházra ítélték.

H. Gábor Angliába szökött, ahol tizennégy éven át bujkált. A körözött férfi új személyazonosságot szerzett, és egy fuvarozó cégnél targoncavezetőként, sofőrként dolgozott, amikor 2012-ben a Nemzeti Nyomozó Iroda a nyomára akadt és angol rendőrök elfogták.
A per hétfőn és kedden tanúk és szakértők meghallgatásával folytatódik a Pécsi Törvényszéken.

Szerző

Vonattal ütközött egy autó Győr közelében

Áll a vasúti forgalom a Győr-Sopron vonalon, Ikrénynél, ahol kevéssel 11 óra után vonatnak ütközött egy személyautó - közölte a vonalat üzemeltető GYSEV szóvivője.

Rázó László elmondta: a fénysorompó tilos jelzése ellenére hajtott a vasúti átjáróba egy autó, amely a Sopronból Budapest felé közlekedő gyorsvonat egyik személykocsijának ütközött.
Hozzátette: a balesetben senki nem sérült meg, de a helyszínelés végéig áll a vonatforgalom az érintett szakaszon.

Szerző
Témák
baleset vasút Győr

Öten sérültek meg egy balesetben

Két személygépkocsi összeütközött Polgár és Hajdúnánás között a 3501-es úton.

Az érintett útszakaszt a rendőrök félpályán lezárták.
A rendelkezésre álló adatok szerint a reggeli órákban a 3501-es számú út 13-as kilométerszelvényénél két, Hajdúnánás felől Polgár irányába közlekedő személygépkocsi eddig ismeretlen okból összeütközött.
A balesetben öten megsérültek: az egy súlyos és négy könnyebb sérültet a mentők a debreceni Kenézy kórházba vitték.

Szerző