Brazil Nagydíj - Rosberg indulhat az élről

Publikálás dátuma
2014.11.08. 19:38
Felipe Massa, Nico Rosberg, Lewis Hamilton/Getty Images
A világbajnoki pontversenyben második Nico Rosberg, a Mercedes német pilótája nyerte meg a Forma-1-es Brazil Nagydíj szombati időmérő edzését.

A 29 éves versenyzőnek ez pályafutása 14., idén pedig tizedik pole pozíciója, mellőle az összetettben vezető csapattársa, a brit Lewis Hamilton startol majd a második kockából. A két versenyző között csak az utolsó pillanatban dőlt el versengés, mindössze 33 ezreddel autózott jobb időt Rosberg, aki ezzel megnyerte azt a különversenyt, hogy melyiküknek sikerül a legtöbb pole pozíciót megszereznie. A harmadik rajthelyet a hazai közönség előtt szereplő Felipe Massa, a Williams brazil pilótája érdemelte ki.

A Brazil Nagydíj vasárnap - közép-európai idő szerint - 17 órakor rajtol el.

A teljes rajtlista: (az f1live.com alapján)
1. sor:
Nico Rosberg (német, Mercedes)
Lewis Hamilton (brit, Mercedes)
2. sor:
Felipe Massa (brazil, Williams)
Valtteri Bottas (finn, Williams)
3. sor:
Jenson Button (brit, McLaren)
Sebastian Vettel (német, Red Bull)
4. sor:
Kevin Magnussen (dán, McLaren)
Fernando Alonso (spanyol, Ferrari)
5. sor:
Daniel Ricciardo (ausztrál, Red Bull)
Kimi Räikkönen (finn, Ferrari)
6. sor:
Esteban Gutierrez (mexikói, Sauber)
Nico Hülkenberg (német, Force India)
7. sor:
Adrian Sutil (német, Sauber)
Romain Grosjean (francia, Lotus)
8. sor:
Jean-Eric Vergne (francia, Toro Rosso)
Pastor Maldonado (venezuelai, Lotus)
9. sor:
Danyiil Kvjat (orosz, Toro Rosso)
Sergio Perez (mexikói, Force India)

Szerző

Ismét Rosberg volt a leggyorsabb

Publikálás dátuma
2014.11.08. 16:50
Nico Rosberg/Getty Images
A világbajnoki pontversenyben második Nico Rosberg, a Mercedes pilótája érte el a legjobb köridőt a Forma-1-es Brazil Nagydíj szombati, harmadik szabadedzésén is.

A 29 éves német versenyző mögött - ahogy pénteken az első két gyakorláson - ezúttal is az összetettben vezető csapattársa, a brit Lewis Hamilton végzett másodikként. A harmadik a Williams hazai közönség előtt szereplő pilótája, Felipe Massa lett.

Eredmények: (élcsoport, az f1live.com alapján)
3. szabadedzés:
1. Nico Rosberg (német, Mercedes) 1:10.446 perc
2. Lewis Hamilton (brit, Mercedes) 1:10.560
3. Felipe Massa (brazil, Williams) 1:10.875
4. Valtteri Bottas (finn, Williams) 1:11.054
5. Daniel Ricciardo (ausztrál, Red Bull) 1:11.188
6. Jenson Button (brit, McLaren) 1:11.210

A további program:
időmérő edzés 17.00

vasárnap:
futam 17.00

Szerző
Témák
F1 Brazília Rosberg

Bényi Szabolcs lett a Magyar Evezős Szövetség elnöke

Bényi Szabolcs 43 éves jogászt választották meg elnöknek a Magyar Evezős Szövetség (MESZ) szombati rendkívüli tisztújító közgyűlésén.

A sportág legnagyobb döntéshozó fórumán a lehetséges 63-ból 59 küldött jelent meg. Bényi Szabolcs 38, míg Dávid Imre, a szövetség örökös tiszteletbeli elnöke 20 voksot kapott. Előzőleg még Regényi Tamás, a MESZ eddigi elnöke is szerepelt az elnökjelöltek között, ám ő a közgyűlés megkezdése előtt tartott beszédében jelezte, visszalép.

Bényi Szabolcs - akinek megbízatása a 2017-es évi rendes közgyűlésig szól - az elmúlt húsz évben jogászként, több cég vezetőjeként dolgozott és ingatlanfejlesztéssel, reorganizációval foglalkozott. Jelenleg is több vállalkozás tulajdonosa, ügyvezetője, emellett elnökségi tagja a Felszámolók Országos Egyesületének is.

Az új elnök már a szerdai bemutatkozó sajtótájékoztatóján is hangsúlyozta: csapatban gondolkodik, olyan menedzserszemléletű tagokból álló elnökséget képzel el, amelynek tagjai a gazdasági és pénzügyi hátteret teremtik elő, ő maga pedig a szakmai munkába nem kíván beleszólni. Bényi Szabolcs az evezés megújítására kidolgozott írásos programjában úgy fogalmazott, hogy "külsősként nem érintenek a belső csatározások, könnyebben tudok olyan döntéseket meghozni, amelyek a sportot segítik és nem az egyes emberek érdekeit tartják szem előtt."

Az új elnök az elnökség egyik legfontosabb feladatának egy olyan vezetés megteremtését fogalmazta meg, amely nem az egyesületek kizárásával, hanem a bevonásával hozza meg döntéseit. Fontosnak nevezte még, hogy az evezés őrizze meg a kiemelt sportág státuszát, az ezzel járó állami támogatást optimálisan használja fel és ossza szét az egyesületek között a szövetség, de emellett jusson többletforrásokhoz is.

A rövidtávon megoldandó feladatok között a sportág jelenlegi helyzetének feltérképezését, a pénzügyi mérlegek átvizsgálását, a szövetségi és egyesületi szintű problémák feltárását, majd a szakmai bizottságok létrehozását említette. Hozzátette: mivel a MESZ-nek jelenleg megbízott főtitkára van, ezért a megfelelő szervezeti struktúrát is ki kell alakítani ahhoz, hogy hatékonyan tudjon működni a szövetség.

A MESZ szeptemberi elnökségi ülésén bizalmi válság alakult ki Regényi Tamás akkori elnök személye körül, amelynek következtében a tagok lemondtak és rendkívüli tisztújító közgyűlés összehívása mellett döntöttek.

Szerző