Előfizetés

Tömegkarambol a ködben

Mára és a következő napokra is ködös reggeleket jelez a meteorológiai szolgálat, ilyenkor pedig megnő a balesetveszély. Pécsett, az 58-os számú út pogányi elágazásnál nyolc autó ütközött össze ma reggel.

A balesetben egy ember súlyosan, három könnyebben sérült meg. A tömegkarambol pontos okának felderítése megkezdődött. 

Internetes csalás - Sokan hiába várták a csomagot

Publikálás dátuma
2014.11.10. 11:46
Illusztráció: Thinkstock
Interneten hirdetett műszaki cikkeket egy budapesti férfi, de a megrendelők által utalt pénzeket felélte. A Ceglédi Járási Ügyészség 105 rendbeli, üzletszerűen elkövetett csalás miatt emelt vádat ellene. 

A vádlott 2013 elején magánéleti, pénzügyi gondjainak enyhítését remélte attól, hogy mobiltelefonokat, fűkaszákat, láncfűrészeket, kerékpárokat, notebookokat hirdetett meg az interneten, hogy aztán az előre kért pénzt felélje. A hirdetésekre az ország számos pontjáról jelentkeztek, a megjelölt bankszámlára 105-en utaltak át 10 és 70 ezer forint közötti összegeket, a portékát tartalmazó csomagot azonban hiába várták. A férfi felvette a pénzt a számlájáról, majd azt önmaga és környezete megélhetésére fordította.

A Ceglédi Járási Ügyészség a most benyújtott vádiratban börtönbüntetés kiszabását indítványozta a csalóval szemben - tájékoztatott a Pest Megyei Főügyészség szóvivője.

Ismét közlekednek a vonatok Tiszaföldvárnál

Megindult a vonatközlekedés Tiszaföldvár és Kunszentmárton, illetve Sülysáp és Mende között hétfő délelőtt, a menetrend szerinti közlekedés 10 óra körül, illetve kora délutánra állhat helyre.

Kora reggel fennakadt egy busz a síneken a vasúti átjáróban Tiszaföldvárnál, emiatt a város és Kunszentmárton között pótlóbuszok vitték az utasokat. A rendőrség befejezte a helyszínelést, a buszt eltávolították a vasúti pályatestről, így megindult a vonatközlekedés - írta a Mávinform.

Emellett a Budapest-Újszász-Szolnok vasútvonalon, Sülysáp és Mende között is megindult a vonatforgalom, itt hajnalban a Nagykátáról a Keletibe közlekedő személyvonat halálra gázolt egy embert. A rendőrségi befejezte a helyszínelést, már mind a két vágányon közlekedhetnek a vonatok. A szerelvényfordulók és a feltorlódások miatt az újszászi vonalon, a délelőtti órákban 20-40 perc közötti késéssel járnak a vonatok.