Szakcsi Lakatos Béla a Bóta Caféban

Publikálás dátuma
2014.11.26. 06:50
Szakcsi Lakatos Béla Kossuth-díjas zongorista, a Nemzet Művésze
A nemzetközi hírű Kossuth-díjas zongorista, a Nemzet Művésze, Szakcsi Lakatos Béla a Bóta Café vendége ma, november 26-án, szerda este 9 órától a Fix Tévében.

Elképesztő intenzitással játszik, szereti keverni a zenei műfajokat, több sikeres musicalt is írt. Élvezetesen beszél a zenéről és az életéről. Bóta Gábor élő, online szintén nézhető, műsorában hívhatják őt a 4451349-es számon, és a tv.fixhd skype címen ugyancsak hozzászólhatnak az adáshoz.

Szerző

Erőszak gyerekszemmel

Publikálás dátuma
2014.11.26. 06:48
FORRÁS: POLICE.HU
Döbbenetes rajzkiállítás nyílt a nők elleni erőszak megszüntetésének világnapján Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányságon a Magyar Vöröskereszt megyei szervezetének Anya-Gyermek Segítőotthona és Krízisközpontja által ellátott gyerekek rajzaiból.

Szarkáné Kövi Márta, a Vöröskereszt megyei igazgatója arra hívta fel a figyelmet, hogy az erőszakot minél előbb fel kell ismerni és tenni ellene - annál is inkább, mert a bántalmazott gyerekek felnőtt korukban gyakran maguk is bántalmazóvá válnak.

Szerző
Frissítve: 2014.11.25. 20:24

A Cseh Tamás Program díjazottjai

Publikálás dátuma
2014.11.26. 06:47
A Fatal Error együttes vezetője átveszi a díjat a fővárosi Akvárium Klubban FOTÓ: TÓTH GERGŐ
Negyvenketten pályáztak sikerrel a magyar könnyűzene támogatására idén májusban indult Cseh Tamás Program első alprogramjára, amely a pályakezdő zenekarokat és előadókat támogatja.

 A nyertesek két-kétmillió forintot fordíthatnak első hang- és képfelvételük elkészítésére.

"Magas színvonalú volt a pályázat, ezért a kétszáz jelentkezőből az eredetileg tervezettnél több, 42 zenekart és előadót támogatunk, összesen 80 millió forinttal egy ötszámos CD, egy videoklip, valamint egy sajtóanyag elkészítésében. A felvételeket 2015. június 30-ig kell befejezni" - mondta Doncsev András, a Nemzeti Kulturális Alap (NKA) alelnöke a keddi sajtóeseményen a fővárosi Akvárium Klubban, ahol a nyertesek átvették az okleveleket.

Az alelnök kiemelte, hogy a pályázatokat az NKA zenei kollégiuma egy szélesebb szakmai kör bevonásával bírálta el. A pályakezdőket támogató első alprogramra korábban 60 millió forintot különítettek el, ezt egészítették ki a program tartalékából 20 millióval.

Szerző