A mai birtok gazdáinak a nagyszülei is szőlőtermesztéssel, borkészítéssel foglalkoztak. Mára felnőtt az új generáció, hiszen Frittmann János (2007-es Év Bortermelője) és Frittmann István gyermekei is szakirányúan képezték magukat, és mára már bekapcsolódtak a szőlőtermesztés-borkészítés munkájába.
Mindig is elsődleges céljuk volt, hogy a térség kiemelt minőségű, legjobb szőlőfajtáiból állítsák elő a boraikat. Náluk nagy jelentőséget kapnak a szortimentben a hungarikumok, mint például az Ezerjó és az Irsai Olivér. E mellett egyre népszerűbb fajta a szintén hungarikum muskotályos illatú Cserszegi Fűszeres. A Frittmann Pincészet választékában megtalálhatók a világfajták is, mint például a Sauvignon Blanc, a Rajnai Rizling, a Cabernet Sauvignon-Franc, a Merlot. A vörösboraik hagyományos és a korszerű technológia ötvözésével, fa és barrique érleléssel készülnek.
Forrás: Frittmann Borászat
A pincészet egyre népszerűbb bora a friss, könnyed FriSecco, melyet készítenek Kékfrankos rosé-ból és Irsai Olivér – Ezerjó-ból házasított borból is. Ezek a gyöngyöző borok manapság divatosak, előszeretettel fogyasztják fiatalok és idősek egyaránt. Üdítő, illatos, méltó helyettesítői lehetnek akár a pezsgőknek is ünnepi alkalmakkor. A borászat más újdonságokkal is meglepte a borrajongókat az elmúlt időszakban. Az Ezerjó-ból és Piros Traminiből keresztezett Generosaszőlőből egyedi íz világú, illatos reduktív bort készítenek. A kisgyerekekre és a sofőrökre gondolva három fajta hőkezeléssel tartósított natúr mustot is vásárolhatunk náluk, illetve hamarosan megjelenik tradicionális módon készítet pezsgőjük.
A Frittmann Pincészetnél széles választékban mindenki megtalálhatja a „szája ízének” megfelelő kunsági bort elérhető, korrekt áron. A minőség garantált, és évtizedek óta jellemzi a borászatot. A sokszor lesajnált alföldi bor Frittmannéknál a megfelelő, elismerést érdemlő helyen van, sőt az eredményeket nézve kijelenthetjük, hogy az élvonalban.