Hová tűnt Orbán?

Második napja az jár a fejemben, miért nem szólal meg Orbán Viktor, miért nem reagál McCain újfasiszta diktátorozására, hol van egyáltalán. Lehet ugyan azt mondatni a szóvivőnkkel, meg a volt szóvivőnkkel hogy ha „a magyarországi folyamatokról” „kizárólag Magyarországról szóló sajtóhíresztelések alapján” valaki véleményt mond, akkor „kijelentései nélkülözik a ténybeli alapot”, vagy „többségében az ismeret hiánya" áll a kritikák mögött. De mivel a republikánus szenátor elég egyenesen fogalmazott, nehéz kijelentését hazánkat ért újabb támadásnak beállítani. Nem kis hazánkat érte újabb támadás, hanem személyesen a miniszterelnök urat. Hogy ebbe az országot is belekeverik, az neki köszönhető, neki kellene cáfolni.

Amúgy ha McCain nem a sajtóból tájékozódik, akkor kénytelen saját élményeire támaszkodni vagy a diplomáciai jelentésekre hagyatkozni. Azokra például, amelyeket Goodfriend ír. Amelyekben bizonyíték nincs. Csak fecnik.

Nem értem, miért nem mondanak a volt és leendő szóvivők McCain kijelentésének tartalmáról semmit, hisz oly könnyen cáfolható tényekkel, és legalább pótolják a hiányzó ismereteket is. De legjobb lenne, ha maga a miniszterelnök úr mondaná el mindezt, végérvényesen eloszlatva az esetleges kétségeket. Csak annyit kellene mondania: nem igaz, nem vagyok újfasiszta diktátor, pontosan ezért meg azért, kritikusaim ezeken meg ezeken a pontokon tévednek. Minden sokkal egyszerűbb lenne. Nem kellene szinonimákat gyártani az agyalágyult kifejezésre (lásd még demencia).

Ezen töprengtem, amikor szemem elé került a VS híre, hogy a Fidesz keddi elnökségi ülésén kiderült: Orbán maga is utánajárt a híresztelésnek és azt mondta a pártvezetésnek, biztos benne, hogy Simicska nem indul Veszprémben. Vagyis Orbán nem eltűnt, csak nem ért rá. Fontosabb dolga volt.

Majd megszólal, ha lesz mit cáfolnia.

Szerző

Hitchcock és Mozart

Hogy fér meg egy színpadon Hitchcock és Mozart? Milyen lesz a fogadtatása az első magyarországi Calais Ostromának, és vajon hogy fest majd az Éj Királynője Alföldi Róbert rendezésében?

Összeállt az Armel Operafesztivál 2015 programja, sőt, már jegyek is válthatóak a fesztiválra. Az Armel Opera Festival 2015 nyarán újabb öt rendhagyó és szokatlan produkciót állít színpadra, öt különböző európai színházból.

Jövőre a budapesti Thália Színház ad otthont a fesztiválnak, 2015. június 29. és július 3. között. Alföldi Róbert és Novák Péter rendezései, Szeged, Antwerpen és London társulatai, Donizetti és Mozart zenéje, valamint egy humorral és horrorral átszőtt fergeteges Hitchcock-adaptáció várja a zeneszeretőket.

Szerző

Gyarmati István a Micve Klubban

A népszerű zongorakísérő, Gyarmati István lesz december 7-én, vasárnap este 6 órától a Budai Micve Klub (II. Frankel L. 49.) vendége.

Gyarmati István a legnagyobb művészekkel, mint például Hofi, Ruttkai Éva, Gregor József, Simándy József, Szécsi Pál, Csákányi László, Mensáros László dolgozott együtt. Számos történetet, anekdotát tud róluk és jóízű humorral szokta elmesélni ezeket. A beszélgetést élvezetes zongorajátékával színesíti majd. Házigazda: Bóta Gábor újságíró.

Szerző