Előfizetés

Pápai Gábor Kétfilléres-díjas

Publikálás dátuma
2014.12.18. 18:07
FOTÓ: Vajda József/Népszava

Pápai Gábor, lapunk karikaturistája kapta a MÚOSZ idei Kétfilléres-díját. A szakma ebben a grafikus publicisztikai műfajban a humoros kifejezés és a művészi megformálás mellett a politikai kiállást is elismeri. A beérkezett rajzokból online kiállítás nyílt a http://ketfilleres.weebly.com/ címen. 2010 óta minden évben a karikaturista szakma művelői egy díjat szavaznak meg a legjobb sajtókarikatúra alkotójának. A díj tükrözi a szakma hazai megbecsülését: a nyertes egy kétfillérest kap.

Elérhető a Mol Bubi okostelefonos alkalmazása

Csütörtöktől elérhető a Mol Bubi okostelefonos alkalmazása, amelynek segítségével a közbringázással kapcsolatos összes funkciót használni lehet.

A Fővárosi Önkormányzat és a Budapesti Közlekedési Központ közleménye szerint szinte minden funkció elérhető lesz az okostelefonokra és tabletekre letölthető alkalmazásból: a regisztráció, a bérlés, a bankkártyás fizetés, és a gyűjtőállomások térképes megjelenítése.

A kerékpárokat az alkalmazással is ki lehet bérelni, csak le kell olvasni a bicikli hátulján található QR-kódot.

A bérletesek online feltölthetik egyenlegüket, különböző típusú jegyekből egyszerre akár négy darab is váltható egyetlen tranzakcióval. Az alkalmazás megmutatja a dokkoló állomások helyét, illetve alkalmas hibabejelentésre is.

Együtt: újabb határvonalat lépett át a rezsim

Az Együtt arra szólította fel a Magyar Nemzeti Bankot, hogy átláthatóan járjon el az MKB átvételében, a kormánytól pedig a nemzeti érdekek érvényesítését kérte.

Pápa Levente, az ellenzéki párt elnökségi tagja közölte: az MKB irányításának átvételével és a mérlegelemekre való garanciavállalással "újabb határvonalat lépett át a rezsim". A politikus a bankpiac többi szereplőjével szemben súlyosan versenyellenesnek minősítette a lépést.

Bírálta, hogy a jegybank szerinte átláthatatlanul választja le a rossz, veszteséges portfolióelemeket a bankról; s azt feltételezte, hogy az "állami eszközökkel felturbózott ékszeres dobozt" végül "fideszes haveroknak" fogják eladni. Pápa Levente jelezte: figyelni fogja a folyamatot és folyamatosan tájékoztatja a közvéleményt.